luni, 28 septembrie 2020

Ce măsuri de protecție iau școlile buzoiene pentru elevii care vor susține examenele naționale

• La Școala 11 au început deja achizițiile pentru dotări din bani proprii

Elevii buzoieni care susțin examenele naționale începând din data de 2 iunie vor avea parte de condiții speciale în momentul în care vor intra în centrele de examen.

În baza hotărârilor luate de guvern la nivel națio­nal din cauza pandemiei de coronavirus, școlile și liceele implicate în examenele naționale trebuie să achizi­ționeze dispensere cu dezinfectant de mâini și co­vorașe pentru fiecare zonă de acces în unitatea de învațământ, precum și aparate de termoviziune pentru măsurarea temperaturii tuturor persoanelor care intră în școală.

La nivelul municipiului Buzău, achizițiile pentru dotări se vor realiza de către unitățile de învățământ, din bugetul alocat de Primărie, pentru anul 2020.

„Va veni cineva cu ofertă pentru acele termometre care măsoară temperatura corpului de la distanță”

La Școala nr. 11, școala cu cel mai mare număr de viitori absolvenți de gimnaziu, conducerea unității a alocat deja bani pentru aceste achiziții înainte de a fi luată această hotărâre a Primăriei.

„Noi deja avem repartizați bani din bugetul propriu al școlii. Deja am cumpărat măști, vizete, am cumpărat și halate de unică folosință pentru angajații școlii, pentru că avem nevoie mai ales pentru femeile de serviciu și muncitorii angajați. La fel pentru angajații cabinetului medical și cabinetului ­sto­matologic. Avem deja vizete cumpărate. De asemenea, am făcut comandă pentru dezinfectant și pentru covorașe. Așteptăm. Va veni cineva și cu ofertă pentru acele termometre care măsoară temperatura corpului de la distanță”, a declarat pentru Campus TV Aurelian Poterașu, directorul Școlii nr. 11.

Bănci amplasate la distanță de 2 metri și două cadre medicale la ușă 

De asemenea, reprezentanții Școlii 11 spun că au luat deja măsuri speciale în sălile de clasă, unde elevii urmează să vină la examene.

„Pentru Evaluarea Națională pregătim 21 de săli de clasă și pentru a ­respecta distanța dintre elevi, băncile au fost poziționate la o distanță chiar mai mare de 2 metri. La ușa claselor vom pune covorașe îmbibate cu dezinfectant, un aparat pentru dezinfecția mâinilor. De asemenea, când copiii vor intra, două cadre medicale le vor lua temperatura cu acele aparte profesionale, la o distanță de 10 cm de frunte. Sper să nu avem probleme. Dacă vor veni toți copiii în perioada 2-12 iunie, nu vor fi suficiente doar 21 de clase”, a mai declarat directorul Școlii nr. 11 pentru Campus TV.

loading...
error: Content is protected !!