vineri, 26 februarie 2021

Ce legături are miliardarul Ioan Niculae cu Buzăul

Munții Buzăului au cele mai bogate păduri în vânat, atrăgându-i astfel, ca un magnet, pe  miliardarii țării. Lucru care l-a adus, de altfel, pe meleagurile buzoiene chiar și pe unul dintre cei mai bogați români, potrivit topurilor de specialitate publicate an de an, Ioan Niculae, încarcerat vineri după ultima condamnare de 5 ani cu executare în dosarul ,,InterAgro”. Prin  intermediul grupului de firme InterAgro, omul de afaceri care a condus Topul Forbes 500 de miliardari în 2014, a construit o pensiune turistică  la Varlaam, comuna Gura Teghii, în vecinătatea unui fond de vânătoare pe care l-a concesionat. Pensiunea turistică, un refugiu pentru cei veniți la vânătoare în zonă, a fost construită pe un teren din extravilan situat în zona Viforâta, concesionat de la Primărie.

De atunci, Ioan Niculae s-a implicat de mai multe ori în viața comunității. Omul de afaceri a trimis de mai multe ori propriile utilaje pentru reprofilarea drumului și reparații. O situație specială a fost atunci când o alunecare de teren a obturat apele râului Bâsca Mare, în apropierea pensiunii. După producerea alunecării de teren, pe lângă intervenția celor de la Apele Române, omul de afaceri a trimis din nou propriile utilaje pentru ­­inter­­v­en­țiile necesare, reușindu-se eliberarea apelor cumulate în zonă. Cel mai bogat român în urmă cu câțiva ani, Niculae a sponsorizat inclusiv sărbătoarea locală.

Pensiunea de la Varlaam nu este singura din proprietatea lui Ioan Ni­culae, Grupul InterAgro având și alte activități în domeniul turismului. Astfel, din  anul 2002, a început modernizarea și renovarea Hotelului „Carmen” din stațiunea Venus de pe litorial. Pe fondul dezvoltării turismului de afaceri, grupul InterAgro a investit în înființarea unui complex hotelier la Zimnicea, denumit „Inter”, amplasat în centrul orașului Zimnicea, în cadrul unui complex de clădiri ultramodern. Piesa de rezistență a complexului o reprezintă Hotelul ,,Inter”, a cărui activitate a fost susținută de un potențial turistic ilustrat prin turismul profesional (de afaceri, tehnic, cultural etc.), turismul de tran­zit (tranzit voluntar și condiționat), turismul de recreere (plimbări, drumeții, croaziere pe Dunăre etc.), precum și turismul de pescuit și vânătoare.

2 COMENTARII

  1. Niculae este băiat de-al lor, cu ochi albaștri și pedigrii, dar asta nu înseamnă că nu trebuie dat ca exemplu pentru cei care au de gând să se comporte ca acesta! Marele păcat al lui Niculae este că s-a întins mai mult decât îi era permis, acaparând și o parte din ce se datorează stăpânilor coloniei. încă din antichitate există o cutumă de la care nimeni n-a abdicat: stăpânul nu-i stăpân dacă nu pedepsește exemplar sclavul care greșește! Și Niculae a greșit și Dragnea a greșit …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!