Economic

Ce faci atunci când nu poți să plătești un credit

Urgențele financiare pot apărea oricând, iar fără un fond de economii la dispoziție, poți să ajungi să nu îți poți plăti ratele la credite. De asemenea, dacă luăm în calcul situația socio-economică din aceste timpuri, este foarte ușor să ajungi în această situație. Însă, nu trebuie să te sperii. Există soluții pentru orice situație, trebuie doar să te informezi. Mai mult decât atât, poate chiar acesta este imboldul de care aveai nevoie pentru a învăța să economisești. Prin urmare, este important să vezi partea plină a paharului și să îți depășești criza financiară personală.

Vorbește cu banca

Este important ca atunci când ai probleme financiare să anunți banca sau instituția care ți-a acordat creditul. Chiar și în cazul unul credit rapid poți să anunți IFN-ul de unde ai împrumutat banii, pentru a găsi cel mai bun plan. În orice situație, se pot impune penalizări. Însă, pe fondul crizei economice actuale, există posibilitatea unor măsuri impuse de Guvern de amânare a plății ratelor. De asemenea, atâta timp cât anunți întârzierea plății, poți să eviți unele penalități, deoarece dai dovadă de responsabilitate și nu de rea intenție.

Creează un plan de plăți

Atunci când anunți incapacitatea de plată este indicat să ai un plan pentru a returna banii împrumutați. Chiar dacă ești nevoit să iei un credit online rapid pe care să îl plătești atunci când îți intră mai mulți bani, tot este indicat să vii cu propriile soluții. În această situație poți negocia mai ușor un plan de rambursare. Mai mult, atunci când ești în cunoștință de cauză ai posibilitatea de a nu accepta condițiile impuse. Trebuie doar să fii foarte atent la cheltuieli și să te asiguri că opțiunile primite sunt cu adevărat avantajoase pentru tine.

Fă-ți un buget de cheltuieli

Există posibilitatea să fie lucruri la care poți renunța pentru a economisi bani și, în consecință, să plătești ratele la timp. Prin urmare, este important să îți creezi un buget lunar de cheltuieli. Dacă te restrângi, evident, poți să rămâi cu bani în buzunar. Renunță la cafelele deja pregătite pe care le cumperi, fă cumpărături după planul de mese și renunță la cablu sau abonamentele de la sală și servicii de streaming pe care nu prea le folosești. De asemenea, poți economisi bani și pe transport, dacă renunți la mașină. Atâta timp cât ești flexibil, poți să găsești modalități de economisire. Și nu te speria de situațiile în care se strică ceva. Poți să iei un credit până la salariu, cu care să îți rezolvi problemele urgente și să îți plătești și ratele cu succes.

Refinanțează creditele spre final

În cazul în care nu poți plăti ratele la creditele existente există posibilitatea ca acestea să fie prea mari pentru venitul tău de acum. Și chiar dacă strângi cureaua și trăiești frugal o perioadă, tot nu vei reuși să o faci pe termen lung. Prin urmare, poți să refinanțezi, pentru a reduce suma pe care o plătești lunar pe rate, prelungind perioada de creditare. Astfel, aceeași sumă care acum este împărțită pe câteva luni, o poți prelungi până la 3 ani, cu o rată mai mică. De asemenea, în cazul în care ai credite cu dobândă mare, le poți plăti cu ajutorul unui credit online urgent, cu dobândă mai mică. De altfel, soluțiile sunt multiple. Trebuie doar să fii flexibil și să apelezi și la alte instrumente de creditare pentru a depăși această criză financiară personală.

Articole similare