joi, 28 mai 2020

Cauti piese drujba Stihl originale? Iata care sunt avantajele acestora!

Din categoria de persoane care folosesc drujbe si piese drujbe Stihl fac parte peisagisti, tamplari, fermieri, padurari si taietori de lemne profesionisti. Drujba este o unealta foarte folositoare pentru a tunde si taia crengi sau pentru a modela arbusti si tufisuri. Cu toate acestea, primele astfel de „instrumente” erau folosite in medicina – mai precis, in chirurgie. Primele drujbe portabile au aparut in 1918, iar in 1926, Andreas Stihl era deja un distribuitor al modelului electric, urmat in 1929 de cel alimentat cu benzina.

Orice drujba Stihl este compusa din trei elemente distincte, care la randul lor sunt formate din ansambluri de piese drujba Stihl: sina de ghidaj, lantul drujbei si, bineinteles, motorul!

Cum functioneaza o drujba? Procesul este relativ simplu: ambreiajul centrifugal preia lucrul motor, transferandu-l lantului, care se invarte la viteze mari in jurul sinei de ghidaj. Astfel, atunci cand lantul intra in contact cu suprafata lemnoasa, dintii lantului taie fibrele lemnoase cu mare precizie si eficienta, lucru caracteristic oricaror piese drujba Stihl. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca lantul descoperit face din drujba o unealta potential periculoasa, mai ales daca nu este folosita corect.

De aceea, mentenanta si schimbarea pieselor de drujba Stihl, daca acestea sunt invechite sau defecte, vor garanta siguranta in timpul lucrului, dar si prelungirea duratei de viata a drujbei. Prin urmare, oricand ai nevoie de piese drujba Stihl noi, de cea mai buna calitate, apeleaza la magazinul Roco Piese, unde poti gasi o gama variata de componente si accesorii la preturi deosebite!

Compania Stihl este singura din lume care produce propriile lanturi si lame de ghidaj pentru drujbele sale. Astfel, atunci cand detii o astfel de unealta, asigura-te ca folosesti piese drujba Stihl originale, pentru a beneficia de aceleasi performante ca in prima zi de folosire! Iata o serie de particularitati ale acestor piese de drujba Stihl:

Lantul

Este una dintre cele mai importante componente ale drujbei, alegandu-se in functie de tipul de lemn si de esenta acestuia. Folosirea continua va toci dintii lantului, motiv pentru care, dupa o perioada de timp, va necesita schimbare. Alege fie un kit complet de lant cu lama de drujba, fie un lant individual, care poate varia in functie de model si de marimea drujbei.

Lama

Aceasta piesa drujba Stihl este practic suportul pe care se roteste lantul. Pentru sarcini usoare, precum toaletarea crengilor, se folosesc lame de dimensiuni reduse, insa pentru sarcini dificile, pentru care ai nevoie de precizie si de putere, vei avea nevoie de o lama de dimensiuni mai mari. Lama de drujba Stihl poate sa varieze considerabil in lungime, de la 35 pana la 90 cm pentru modelele industriale.

Ambreiajul

Aceasta componenta trebuie bine intretinuta si schimbata ori de cate ori este nevoie, fiind esentiala in fabricarea drujbelor.

Filtrul de aer

Are ca scop filtrarea aerului care intra in compartimentul de combustie, fiind esential pentru protejarea lantului. Trebuie curatat dupa fiecare folosire pentru functionarea in parametrii optimi.

Volanta

Aceasta piesa de drujba Stihl asigura manevrarea corecta a drujbei.

Echipamente de protectie

Roco Piese iti pune la dispozitie atat piese drujba Stihl, cat si accesoriile necesare pentru a-ti desfasura activitatea cu un risc minim. Un echipament complet de protectie include de regula:

  • Haine de protectie, uneori cu rezistenta la taiere;
  • Casca de protectie;
  • Dopuri pentru urechi;
  • Protectie pentru ochi (ochelari de lucru);
  • Cizme sau bocanci speciali.

 

 

loading...
error: Content is protected !!