luni, 01 iunie 2020

Liga Florilor, spre „înghețarea” competiției

• Handbalistele Gloriei ar urma să mai joace abia în august, în Final Four-ul Cupei României

Federația Română de Handbal pare decisă să „înghețe”, în cele din urmă, actualul sezon, fără să se mai joace niciun meci din Ligile Naționale. Cel puțin la feminin, această hotărâre ar urma să fie ratificată de Consiliul de Administrație programat lunea viitoare.

Luni, președintele FRH, Alexandru Dedu, și secretarul general, Cristina Vărzaru, au discutat cu reprezentanții cluburilor feminine despre modul în care se va încheia actualul sezon competițional. FRH intenționa să întrebe clu­burile dacă vor să joace în lunile iulie și august, dar cerințele EHF, de a desemna rapid echipele de cupe europene, au dat peste cap planurile ­fe­derației. O decizie foarte importantă este aceea în privința acordării titlului de campioană.

Conform unor surse citate de gsp.ro, cinci echipe doresc ca ­tit­lul să nu se acorde, două vor să fie desemnată o campioană, iar celelalte șase s-au declarat indecise pe marginea acestui subiect. Printre echipele care au lăsat decizia la latitudinea Federației s-a numărat și Gloria Buzău.

Cum s-au poziționat cluburile din Liga Florilor:

  • Să nu se acorde titlul: SCM Rm. Vâlcea, Gloria Bistrița, HC Zalău, CSU Cluj Napoca, Rapid București
  • Să se acorde titlul: CSM București, Minaur Baia Mare
  • Să decidă Consiliul de Administrație: Gloria Bu­zău, Dunărea Brăila, CSM Slatina, AHCM Slobozia
  • Nu s-au expri­mat: Măgura Cisnădie, SCM Craiova

Cupa României în august?

Cele șase formații ră­mase în competiție în Cupa României au decis ca, în condițiile în care se va putea juca, cu o săptămână înainte de startul viitorului sezon să se dispute și Final Four-ul Cupei României. Gloria Buzău și Rapid Bcurești sunt calificate în Final Four, în timp ce din sferturile de finală au mai rămas de jucat partidele SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina.

Fără turnee de promovare

Toți cei 13 reprezentanți ai cluburilor din Liga Florilor chestionați luni au votat ca echipele aflate în subsolul clasamentului să nu mai participe la turneele de baraj pentru promovare cu formațiile din Liga a doua.

Tot Consiliul de Administrație trebuie să decidă cum se va promova și câte echipe va avea liga feminină în sezonul viitor. Președintele FRH, Alexandru Dedu, a lăsat de înțeles că el ar fi pentru 14 echipe, doarece calendarul competițional e unul foarte încărcat. O consultare a Federației cu cluburile din Liga Națională masculină urma să aibă loc ieri.

loading...
error: Content is protected !!