Administrație

Câți bani vin spre Buzău din fondul de rezervă bugetară

Guvernul a alocat vineri peste 400 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară pentru 105 primării din țară. Banii au fost solicitați de consiliile județene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor și de autoritățile locale pentru diverse proiecte locale și plata datoriilor la apa caldă și căldură, a precizat minis­trul Dezvoltării, Attila Cseke.

„Fiecare Consiliu Jude­țean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reședință de județ va primi 5 milioane de lei. Consiliul Județean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei, iar în județul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât și municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei’’, a adăugat ministrul, precizând că reședința de județ din Harghita a pri­mit sprijin financiar la o alocare precedentă, astfel că suma de 5 milioane de lei a fost distribuită între celelalte localități din județ. Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 105 unități administrativ-teritoriale primesc, până la sfârșitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, vineri, prin hotărâre de guvern, sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale, conform Mi­nisterului Dezvoltării.

De această dată, municipiul Buzău nu a mai fost sărit – așa cum s-a întâmplat pe timpul guvernării PNL-USR-UDMR – și va beneficia de suma de 5 milioane lei. Consiliul Județean, care a primit bani la toate împărțelile de sume din fondul de rezervă al guvernului, va primi și de această dată 6,5 milioane lei.

Articole similare