Administrație

Câte apartamente va cumpăra Consiliul Județean pentru medici

Autoritățile buzoiene încearcă în fel și chip să îi stimuleze pe medici să vină la Buzău, fără succes încă, iar criza de personal este resimțită în continuare la nivelul secțiilor din Spitalul Județean. Cu mai mult timp în urmă, Consiliul Județean anunța că dorește să construiască un bloc de cinci etaj, care să cuprindă 20 de apartamente, destinate cadrelor medicale care aleg să profeseze la Buzău. Imobilul urma să fie construit în locul fostei maternități, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Aceasta pentru că scumpirea materialelor de construcții a reprezentat lovitura decisivă pentru acest proiect, a cărei valoare totală ar fi ajuns la șase milioane de euro.

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, anunță că, după numeroase discuții avute cu reprezentanți ai instituției, a decis că e mai rentabil să cumpere apartamentele de pe piața imobiliară, valoarea totală a investiției înjumătățindu-se. Astfel, în primă fază, autoritățile vor achiziționa zece apartamente, pe care le vor renova și le vor da în folosință cadrelor medicale, urmând ca alte zece să fie achiziționate ulterior.

„Din nefericire, s-a întâmplat ce s-a întâmplat: război, criză… Prețurile au luat o cale astronomică și, consultându-ne cu specialiștii și cu cei care se pricep în acest domeniu, este mult mai rentabil să achiziționăm apartamente din piața imobiliară din municipiul Buzău decât să construim un bloc. Pentru că s-a ajuns, la ce voiam noi să facem acolo, undeva la șase milioane de euro. Făcând un calcul foarte simplu, la jumătate de preț putem să achiziționăm (apartamente, n.r.), lucru pe care îl vom face din semestrul doi al acestui an. Din piața imobiliară o să achiziționăm, în primă fază, zece apartamente pentru cadrele medicale, apoi urmând să mai achiziționăm încă zece. Scurtăm timpii de așteptare și rezolvăm și această problemă”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Terenul fostei maternități a fost predat Ministerului Justițiie, urmând ca acolo să fie construită o nouă Judecătorie.

Articole similare