Actualitate

Autostrada Ploiești-Buzău, un an de la lansarea licitației

Compania de Drumuri a lansat licitația pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Ploiești – Buzău pe 1 iunie 2021 în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă, în septembrie 2021 au fost depuse 39 de oferte și se aștepta evaluarea acestora cel târziu în decembrie. Însă desemnarea constructorilor a venit de-abia în februarie, au fost și contestații și chiar o schimbare a constructorului (situația Lotului 1 Dumbrava – Mizil 21 km).

La un an de la lansarea licitației niciunul dintre cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești – Buzău încă nu are contract de execuție semnat, dar pentru primele două tronsoane semnarea contractelor este foarte aproape. Lotul trei este cel mai întârziat, CNAIR fiind obligată să reevalueze oferta Selina.

Chiar și cu acest calendar destul de întârziat, toate cele trei loturi au șanse reale de execuție până în august 2026 pentru a obține finanțarea prin PNRR. Autostrada Ploiești – Pașcani (320 km) este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Europa inclus în PNRR.

 

 

Articole similare