Monden

Cât de important este psihologul în viața noastră? Când trebuie sa apelezi la un psiholog?

Concepțiile greșite abundă în ceea ce privește mersul la psiholog. Nevoia de a vorbi despre emoțiile tale este văzută ca ceva la care să te amuzi, slab sau rușinos. Acest stigmat este adesea motivul pentru care oamenii nu caută ajutor în primul rând.

Dar iată realitatea: terapia este un instrument incredibil de util care ajută la o serie de probleme, de la anxietate până la relații sau traume. Cercetările arată că este incredibil de eficient în a ajuta oamenii să gestioneze condițiile de sănătate mintală, iar experții spun că merită, chiar dacă nu aveți o problemă medicală.

Dacă tot aveți nevoie de convingere, iată câteva motive pentru care ar trebui să încercați practica de a merge la psiholog.

1. Te confrunți cu schimbări de dispoziție neașteptate.

Dacă observi că ai adoptat o stare de spirit mai negativă sau un proces de gândire – și este persistent – s-ar putea să merite să discuți cu cineva. Un terapeut te poate ajuta să ajungi la rădăcina problemei.

2. Treci printr-o mare schimbare.

Aceasta ar putea fi o nouă carieră, o nouă familie sau mutarea într-un alt oraș. Noile proiecte sunt provocatoare și este normal să ai nevoie de asistență în acest sens.

3. Te retragi de la lucruri care îți aduceau bucurie.

O pierdere a motivației ar putea semnala că ceva nu mai funcționează. Dacă de obicei ești o persoana foarte sociabilă și te îndepărtezi brusc de gașca ta, de exemplu, ai putea experimenta ceva mai profund. Un terapeut este instruit pentru a te ajuta să descoperiți de ce s-ar putea întâmpla acest lucru.

4. Te simți izolat sau singur.

Mulți oameni simt că sunt singuri. Terapia te-ar putea ajuta cu un profesionist medical care să recunoască validitatea emoțiilor tale. Când intri în terapie … ai sentimentul imediat de ușurare că nu ești singur. Problema ta este bine înțeleasă, iar acest lucru poate aduce un sentiment atât de confort, cât și de speranță.

5.Vrei să te iubești și să te accepți pe tine însuți

Mulți oameni au dificultăți în acest sens și nu sunt neapărat deprimați sau afectați de o altă tulburare mentală. Terapia te poate ajuta să explorezi obstacolele către stima de sine și să te învețe modalități practice de a face din fericirea ta o prioritate.

Citește și: 10 Cupluri celebre care s-au împăcat după divorț

6.Vrei să ai o căsnicie bună

Multe relații sunt funcționale, dar nu mai sunt distractive. Consilierea cuplurilor poate contribui la îmbunătățirea comunicării și la elaborarea de strategii pentru a restabili pasiunea și entuziasmul unei căsnicii.

7.Vrei să fii un părinte fantastic

Mulți dintre noi, în ciuda propriilor obiecții, revenim la tiparele parentale pe care le-am observat în propria noastră copilărie. Terapia te poate ajuta să ieși din această rutină și să devii părintele pe care vrei să fii.

8.Vrei să prosperi în carieră

Spui că ești nemulțumit acolo unde ești, de ce nu te străduiești pentru ceva diferit? Terapia poate fi catalizatorul unei schimbări sănătoase în carieră.

Probabil că sunt multe alte zeci de motive utile, dar sper să înțelegi: Terapia ajută la tratarea problemelor grave, dar oferă multe altele.

Cât costă o ședință la psiholog?

Prețul se calculează în funcție de mai mulți factori:

  • Poate fi un preț standard pe ora
  • Poate fi un preț în funcție de numărul de persoane care participă la ședință
  • Preț în funcție de planul de terapie și obiective

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker