Economic

Cât costă să petreci Sărbătorile de iarnă în spațiile de cazare turistică din Buzău

Vacanța de iarnă în România va fi mai scumpă decât anul trecut, aproximativ la fel cu cea din vară, comparativ cu alte locații din străinătate. În România, prețurile variază între 1.100 de lei, pentru două persoane, cu mic dejun inclus, și 6.000 de lei, în funcție de locație. Aceasta în timp ce pentru pasionații de ski, ofertele în Austria pornesc de la 2.100 lei la un hotel de trei stele, conform digi24.ro.

Pentru patru zile, în intervalul 23-27 decembrie, la Predeal, la un hotel de trei stele, românii vor plăti 1.182 de lei pentru doi adulți, cu mic dejun inclus. În aceleași condiții, prețurile la un hotel de patru stele ajung la 1.904 lei. La Sinaia, un hotel de patru stele cere 2.259 de lei, cu mic dejun inclus. În Păltiniș, pentru același hotel, prețul este dublu.

La un un hotel de patru stele din Poiana Brașov, prețul este de 5.943 de lei. Închirierea unei cabane cu trei camere și două băi ajunge la 5.600 de lei, iar un apartament cu două camere și o baie costă 1.890 de lei. Prețurile din această stațiu­ne montană sunt asemănă­toare cu cele din unele stațiuni din Austria.

Nu doar în locațiile ­re­nu­mite din țară vor fi prețuri piperate de sărbători, ci și la cabanele din zona Buzăului. Românii care vor să își petreacă Sărbătorile de iarnă departe de casă vor fi nevoiți să scoată bani frumoși din buzunar. Astfel, în perioada Crăciunului, la Măgura, pentru trei nopți, un cuplu va plăti 1.742 lei pentru a sărbători Crăciunul la o pensiune din zonă. Nici la Monteoru prețurile nu sunt mici. În perioada 24-27 decembrie, doi adulți vor plăti 2.000 de lei pentru a petrece Crăciunul la o pensiune. De asemenea, în aceeași zonă sunt și pensiuni care oferă prețuri mai mici pentru ­peri­oada menționată. În funcție de serviciile oferite, prețurile pot pleca și de la 564 lei. Pentru trei nopți la un hotel în această zonă, cu mic dejun inclus, buzoienii vor scoate din buzunar 1.140 lei.

O cabană ,,sare” de 10.000 lei

Chiar dacă prețurile sunt mai mari în acest an, comparativ cu anii trecuți, românii preferă în conti­nuare să plece de acasă în perioada sărbătorilor, motiv pentru care, în zona Izvoranu abia se mai găsesc cazări pentru Crăciun. Așa că, buzoienii care nu au apucat încă să își facă rezervare, ar trebui să se gră­bească.

În Nehoiu, o vilă cu trei dormitoare poate fi închiriată la prețul de 2.539 lei, pentru trei nopți, în perioada Cră­ciunului. La Gura Teghii, prețurile încep de la 738 lei și pot depăși 1.000 lei pentru trei nopți de cazare, în cazul unui cuplu. În cazul în care buzoienii vor să petreacă noaptea de Crăciun la un restaurant cu specific românesc din Pietroasele, pentru o masă de Crăciun vor scoate din buzunar aproximativ 600 lei.

Pentru un revelion la o vilă din Sărata Monteoru, în perioada 30 decembrie-2 ia­nuarie, doi adulți vor plăti 1.125 lei, cu mic dejun inclus. Cei care vor să petreacă noaptea dintre ani într-o cabană, vor scoate din buzunar 10.051 lei pentru o căsuță cu trei dormitoare și un living.

Nici situația pandemiei de Covid-19 nu pare să îi țină în case pe români. Chiar dacă valul patru a lovit ­pu­ternic România, românii speră să își petreacă în ­si­guranță sărbătorile de iarnă, în deplasare. „Vorbim de un sezon de iarnă în care, oricum, prețurile sunt puțin mai mari, și vorbim de această dată și de adaptarea lor la vremurile pe care le trăim. Însă, trebuie să ne gândim că în afară de prețul utilităților care a explodat, suntem într-un context pandemic care nu ne permite foarte multe variante”, a declarat, pentru Digi24, Roxana Cojocea, președinte Asociația de Tu­rism Poiana Brașov.

Menționăm că prețurile au fost majorate în acest an din cauza scumpirii energiei electrice, dar și pentru că hotelierii au avut de suferit anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19.

Articole similare