Actualitate

Zâna surprizelor la domiciliu de la Buzău

Pandemia a pus capăt unor afaceri, însă altele s-au reprofilat, devenind profitabile și foarte căutate de clienți. Este și cazul celor care fac surprize la domiciliu și care livrează cadouri din partea celor dragi, care nu pot ajunge personal la destinatar. Momentele sunt atent pregătite și gândite, astfel încât „victimele” să nu bănuiască ce li se pregătește.

Gabriela Ahmad este unul dintre exemple, iar buzoianca din comuna Rușețu aduce zâmbete pe buze clienților surprinși, în complicitate cu cei apropiați lor. Un ajutor de nădejde este și fiica sa, Noor, care o însoțește la domiciliile clienților și o ajută să își pună în practică planurile. Un concept nou și care prinde avânt în contextul actual, mai ales la cererea celor plecați în străi­nătate, care nu pot ajunge personal la cei dragi. „Ideea a fost a celor plecați peste hotare. Noi am început cu aranjamente de flori de săpun. Când a venit pandemia, nu am mai putut să facem ce făceam înainte. Aveam un magazin de haine, ne-am reinventat, am început cu flori de săpun. Apoi, cineva ne-a tri­mis la o mămică, de 8 martie, cu un buchet și așa am început să livrăm cadouri și surprize, ca o joacă”, spune Gabriela Ahmad, pentru adevarul.ro.

Activitatea Gabrielei este una foarte dinamică, dat fiind că are un număr destul de mare de comenzi, iar ea trebuie să meargă personal să achiziționeze cadourile. Dimi­neața cumpără torturile și cadourile ce trebuie livrate, iar seara organizează surprizele. De departe, cea mai aglome­rată lună este decembrie, atunci când toți doresc să își arate dragostea și recunoș­tința față de cei dragi, într-un mod cât mai original. Ideea livrării cadourilor la domiciliu a pornit chiar de la cei plecați în străinătate, care și-au dorit, totuși, să le transmită un mesaj frumos apropiaților, în ciuda faptului că nu au ajuns personal. „În luna decembrie avem foarte multe cereri, deoarece oamenii plecați în afară vor să-și surprindă familia. Unii pot ajunge acasă, alții, însă, vor fi acolo și țin să fie cumva prezenți cu sufletul aici. Noi le filmăm reacțiile celor dragi și le trimitem rudelor din străinătate”, spune Noor, fiica Gabrielei Ahmad, pentru aceeași sursă.

Comenzile pentru ultima zi din an au fost făcute de mult timp, iar curierul cu surprize va bucura, de Revelion, mai mulți clienți care nu bănuiesc nimic. „Pe 31 decembrie o să avem de surprins două mame, una la Pogoanele, din partea fiicelor, iar după-amiază ne întoarcem la Rușețu, pentru o mamă. Mai avem pe 31 o zi de naștere, tot în zonă”, spune Gabriela Ahmad.

Reacțiile sărbătoriților sunt marcate de bucurie la vederea cadourilor unice, cei mai mulți spunând că se simt mai aproape de cei care se gândesc la ei. „Mi-a plăcut. E o modalitate de a fi aproape de cei dragi în momentele astea, cu mesaje emoționante, cu ceva de suflet”, spune sărbăto­ritul vizitat de mesagerii surprizelor, citat de adevarul.ro.

Gabriela face mai mult decât să ofere cadouri sărbătoriților, căci ea este implicată activ în numeroase campanii de strângere de fonduri, haine sau jucării pentru familiile nevoiașe. Între numeroasele postări pe Facebook despre surprize, pe ­pa­gina ei apar și foarte multe mesaje în care face apel la bunăvoința oamenilor, atunci când vine vorba despre cei aflați în nevoie. Scopul postărilor este acela de a atrage atenția asupra cazurilor nefericite, în speranța că oamenii vor contribui, atât cât pot, pentru a le face viața mai ușoară celor fără posibilități. „Scopul postărilor pe Facebook nu este unul de laudă, ci sunt un apel către suflete. Noi așa am reușit și nu ne pasă ce cred unii…”, scrie Gabriela într-o postare pe pagina sa.

Cel puțin trei astfel de mesageri ai surprizelor activează în Rușețu, Buzău și Râmnicu Sărat, iar cele mai frecvente comenzi sunt de la tineri din străinătate pentru părinții lor, vârstnici care nu dețin telefoane ce permit efectuarea unor apeluri video.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker