Opinii

Căsătoria anului

Căsătoria anului PNL-PSD devine certă din imprevizibilă sau, dacă nu va fi o căsătorie, măcar un concubinaj se încearcă; totul ,,nășit” de nimeni altul decât  președintele României, Klaus Iohannis.

Ne întrebăm, retoric desigur, ce va rezulta din această căsătorie dacă, până mai ieri, cei doi parteneri se urau de moarte și își exprimau sentimentele în public ori de câte ori se ivea ocazia. E trist când nu mai știi care e dreapta, care e stânga… Cine virează? Dreapta către stânga ori stânga către dreapta?

Mă refer, desigur, la alianța PNL – PSD în vederea formării unui nou guvern făcut în pripă, nu din convingere și nici din dragoste pentru țară ori din grija exage­rată generată de marile probleme ale României. Din punct de vedere etic, o colaborare între PSD și PNL în cadrul unui guvern afectează mai ales liderii PNL. Aceștia din urmă, în frunte cu Florin Cîțu și cu Rareș Bogdan, se jurau că în viața lor PNL nu se va alia cu PSD, despre care spuneau că este un partid ,,toxic” pentru România, iar Klaus Iohannis până mai ieri, ne vorbea, picurând venin printre cuvinte, des­pre Pe-Se-De și Ciuma Roșie. Se știe cât de multe proteste, acuze și bolboroseli de tot felul, de ma­ximă agresivitate, au pornit ca un foc de artilerie către Pe-Se-De… Iar acum, oarecum jenați de situație, dar fără să dea niciun pas înapoi de la guvernare, liberalii vor linge unde au scuipat odinioară.

Se vor iubi așa, peste noapte? Vor îngropa securea războiului pentru a scoate România din criză? Da de unde, niciodată! Se vor trăda?!? Vom vedea, dar până una alta Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis (liderul de facto al PNL,) politicieni de stânga, res­pectiv de dreapta, care până mai ieri se dușmăneau de moarte, vor face o alianță pe plan politic impusă de criza care amenință statul român. Interesul național cere formarea unui guvern care să rezolve problemele urgente cu care se confruntă Ro­mânia în ultimul timp.

PNL se aliază cu PSD numai pentru a supraviețui la putere. PSD  spune DA acestui ,,concubinaj” lăsând impresia că abia așteaptă să revină la putere pentru a nu rata friptura servită la masa guvernamentală. Și, uite așa, în timp ce oamenii mor pe capete prin spitale, în timp ce scumpirile în lanț  s-au abătut ca o ploaie de săgeți peste un popor sărăcit aflat pe toate planurile în coada clasamentului european, PNL, PSD și UDMR par a lăsa deoparte orgoliile pentru binele țării, dând naștere unei alianțe pe care mulți o considerau imposibilă.

Dar, surpriză! Parte­nerii nu reușesc să se înțeleagă în câte felii să împartă tortul guvernării pentru a acoperi ,,dorințele împărțirii ministerelor”. Atunci, ,,nașul” Klaus, galanton, le-a zis: ,,Faceți mai multe ministere, ca să ajungă pentru toți”. Așadar, se vehiculează înființarea de noi ministere tocmai pentru a face porții suficient de mari pentru viitorul guvern, care nu știm cât de benefic va fi pentru România… Iar noi privim mâhniți și plini de dezgust la spectacolul politic, acoperiți la gură, dar ochii și mintea ne sunt încă libere!

 

2 Comentarii

  1. COMENTARIU EDITAT: Ce-mi place! Unii și-au luat țara înapoi alții și-au luat m(…)a înapoi!

    1. Dar de ce ați editat cuvântul din comentariu? De la neamțul din Hermannstadt am aflat că cuvântul exprimă o opțiune politică, opțiune pe care acum o împărtășește cu propriul partid într-o alianță.

Articole similare