Cultură

Casa Vergu Mănăilă își redeschide porțile după 10 ani

Conducerea Muzeul Ju­dețean anunță redeschi­derea Casei Vergu Mănăilă, clădirea de pe strada Răz­boieni care găzduiește Colecției de Etnografie și Artă Populară a instituției. Evenimentul va avea loc miercuri, 29 iulie.

Timp de 10 ani, sediul colecției de etnografie, cunoscut buzoienilor sub denumirea de Casa Vergu Mănăilă, a fost supus unor ample acțiuni de igienizare și intervenții reparatorii, atât la nivelul spațiilor expoziționale, cât și în zona depozitelor pentru patrimoniul cultural național mobil.

„Conceptul noii expoziții de bază valorifică nu numai patrimoniul etnografic specific secolelor XVIII – XIX din zona Buzăului, ci și imobilul care găzduiește expoziția. Acest lucru este posibil prin echiparea tema­tică a camerelor clădirii, precum și prin amenajări muzeotehnice dedicate”, se arată în comunicatul Muzeului Județean.

Având în vedere situația epidemiologică de la nivel național și local, evenimentul deschiderii este adresat doar reprezentanților presei, programul cu publicul fiind deschis de la ora 12.00 din aceeași zi.

Totodată, conducerea muzeului anunță că vor fi impuse o serie de măsuri de siguranță privind vizitarea expoziției. Astfel, vizitarea expozițiilor muzeului se va face doar în grupuri de maxim zece persoane, însă nu mai mult de trei persoane într-o sală în același timp, iar pentru fiecare sală va fi montat un semn distinctiv cu numărul de persoane maxime admise în același timp în funcție de suprafața sălii. De asemenea, vor putea fi utilizate echipamentele de tip touchscreen doar cu mănuși de unică folosință puse la dispoziție de către muzeu sau vor fi manevrate de către personalul muzeului. Zona de așteptare pentru vizitatori va fi în afara spațiului perimetral al imobilului. Timpul de vizitare este de maxim 2 ore pentru fiecare grup de vizitatori, vor avea întâietate la vizitare persoanele care s-au programat telefonic sau prin e-mail, este obligatorie controlarea temperaturii de către personalul muzeului desemnat în acest sens, este obligatorie utilizarea corespun­zătoare a măștilor de protecție individuale.

Reprezentanții muzeului mai anunță că este obligatorie păstrarea distanțării sociale de circa 2 m față de alți vizitatori care nu sunt membri ai familiei, și față de personalul muzeului cu care se intră în contact și că este obligatorie primirea și utilizarea echipamentelor de protecție puse la dispoziție de către muzeu: mănuși de protecție și protecții pentru încălțăminte. Sunt obligatorii utilizarea sistemelor de dezinfectare puse la dispoziție de către muzeu: gel dezinfectant, covoraș cu substanțe dezinfectante și nu vor fi atinse suprafețe de uz comun, precum întrerupătoarele etc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker