sâmbătă, 15 august 2020

Autoritățile județului, încă un pas important pentru dezvoltarea „Ţinutului Buzăului”

Încă un pas important făcut Consiliul Județean Buzău, pentru dezvoltarea „Ţinutului Buzăului”. Una dintre cele mai importante zone ale judeţului Buzău va putea fi accesibilă din punct de vedere turistic, după ce autoritățile județene au demarat procedurile pentru obținerea autorizațiilor necesare proiectului de reabilitare a tronsonului de drum județean Sătuc-Policiori-Vulcanii Noroioși.
Vulcanii Noroioși sunt una dintre cele mai prețuite comori naturale ale țării, atât din perspectiva spectaculozității peisajului, cât și a rarității acestui fenomen în întreagă lume, iar pentru județul Buzău reprezintă o carte de vizită din punct de vedere turistic.

Vulcanii Noroioși, fenomen creat de depozitele de gaze naturale de la mare adâncime apar doar în anumite condiții extrem de rare, fiind influențate de o serie lungă de factori. Din acest motiv există pe întreg globul doar 1.100 de vulcani noroioși, răspândiți în principal sub ape. Vulcanii Noroioși din România sunt cu atât mai importanți cu cât continentul european găzduiește foarte puține fenomene de acest gen la suprafață. Din acest motiv, la Vulcanii Noroioși din Buzău se strâng adesea turiști din întreagă Europă și chiar de pe alte continente, numeroase echipe de filmare alegând Paclele Mari sau Mici pentru scenele cu peisaje selenare.

Deși drumul este greu accesibil, la Vulcanii Noroioși se ajunge simplu dinspre Buzău, față de care se află la doar 35 km, distanță dintre care mai mult de jumătate se face pe DN10 în condiții bune de circulație. Odată ajuns la localitatea Sătuc se face dreapta și se traversează Buzăul, apoi stânga la prima ramificație și dreapta la indicatorul către Chiliile pentru încă 10 kilometri, apoi dreapta la prima intersecție. Din acest punct încep indicatoarele către Pâclele Mari și Pâclele Mici, indicatoare ce sunt foarte ușor de urmat.

loading...
error: Content is protected !!