Economic

Care sunt pasii de urmat cand alegi un proiect casa

In acest articol, vei gasi sfaturi cum sa alegi un proiect de casa pentru constructie si ce algoritm sa folosesti in evaluarile  proiectelor.

Alegerea unui proiect casa nu este atat de usoara pe cat pare la prima vedere.

Deci, ai cumparat un teren, ai rezursele necesare pentru proiectare si contructie, dar nu stii de unde sa incepi? Ce modele de case sa alegi?

Pasul 1. Afla dimensiunea casei

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca proiectul se potriveste cu dimensiunea lotului.

Pasul 2. Decide ce fel de locatie ai nevoie

Nu te grabi sa cauti pe google proiecte de case tipice: sfatul este sa te decizi asupra continutului, suprafetei si orientarii spatiilor catre punctele cardinale. Desigur, componenta familiei tale este de mare importanta aici.

Pasul 3. Acum selecteaza optiunile proiectului

Deci, criteriile de cautare sunt stabilite. Sa incercam sa gasim si sa selectam un proiect de casa conform parametrilor nostri.

Pasul 4. Evalueaza avantajele si dezavantajele proiectelor

Pentru a decide in sfarsit care dintre proiecte ti se potriveste cel mai bine, sfatul este sa notezi toate avantajele si dezavantajele lor intr-o rubrica. Alege proiectul cu mai multe avantaje – nu poti gresi.

Aspectul casei este secundar, nu trebuie sa te agati de ea in detrimentul amenajarii, deoarece decorarea fatadelor poate fi reglata asa cum doresti.

Un proiect tipic nu este intotdeauna o economie

De regula, un proiect tipic este cumparat pentru a economisi in mod semnificativ timp si bani. De fapt, acesta nu este intotdeauna cazul.

Este dificil sa alegi un proiect de casa daca acesta nu corespunde tuturor dorintelor tale.

Un proiect terminat, chiar si cu toate legaturile si ajustarile posibile, pare sa coste mai ieftin decat unul individual.

Cu toate acestea, practica arata ca poti economisi o suma mult mai mare daca proiectul este dezvoltat imediat tinand cont de caracteristicile individuale ale sitului, peisajul inconjurator, compozitia familiei, incalzire.

Important: atunci cand cumperi un proiect gata facut, va trebui sa faci un anumit compromis, deoarece nu exista o solutie perfecta 100% gata facuta. Daca tinzi spre ideal, creeaza o casa special pentru nevoilor tale.

Articole similare