Economic

Care sunt cele mai mari greșeli pentru care nu prinzi pește?

Sună familiar – sunteți la pescuit în locul preferat de pescuit, dar peștii nu mușcă și sunt de negăsit. După un timp, apare întrebarea: „De ce nu prind nici un pește?”

Cu toții am fost acolo. Acest lucru se întâmplă nu numai începătorilor, ci chiar și celor mai pricepuți pescari.

Principalele motive pentru care nu prindeți niciun pește și câteva sfaturi și trucuri care vă vor ajuta să vă asigurați că nu veți fi cu mâinile goale la următoarea rundă de pescuit

Pescuiți în zonele greșite

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac pescarii este să petreacă mult prea mult timp pescuind în zonele greșite. Există o vorbă în pescuit care spune cam așa: 90% din pești sunt în 10% din apă.

Dacă nu prindeți niciun pește, atunci probabil că pescuiți în zona greșită. Cel mai mult timp de stat în același loc este de aproximativ 30-45 de minute. Dacă nu ați prins nimic în această fereastră, este timpul să mergeți mai departe și să pescuiți apă nouă.

Pescuitul cu momeli sau momeli greșite

Dacă pescuiți în zonele potrivite și vedeți alți pescari care prind pește, șansele sunt că utilizați tipul greșit de momeală sau nălucă.

Pescuitul poate fi o nebunie, ceea ce a funcționat ieri sau săptămâna trecută poate să nu funcționeze astăzi. Dacă pescuiți aceeași nălucă sau tehnică de ceva timp, nu vă fie teamă să o schimbați până când găsiți ceva la care peștele va răspunde. Aici găsești orice echipament sau momeală ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți tehnica. Intră pe Fishingmall.ro pentru toate informațiile.

Pescuitul la momentul greșit al zilei

Dacă nu aveți noroc la pescuit, este posibil să pescuiți în timpul nepotrivit al zilei. Cu puțină răbdare și perseverență poți prinde pește oricând – cu toate acestea, nu se poate nega că, în anumite momente ale zilei, peștii sunt mai activi și veți avea șanse mult mai mari de a prinde ceva. 

Cel mai bun moment pentru a pescui pentru majoritatea speciilor va fi dimineața, seara sau în condiții de înnorat. 

Nu pescuiești la adâncimea potrivită

Majoritatea peștilor vor prefera adâncimi diferite, iar acest lucru poate fi influențat de sezon, ora din zi și de tiparele vremii.

De exemplu, basul cu gură mare poate fi găsit de obicei în ape puțin adânci în lunile de primăvară și toamnă. Cu toate acestea, când devine prea frig iarna sau prea cald vara, ei se vor îndrepta spre zone mai adânci.

Înțelegerea și cunoașterea adâncimii peștilor la un anumit moment poate juca un rol important în a putea prinde pește.

Să fim sinceri – nimănui nu-i place să-și petreacă întreaga zi pescuind și să vină acasă cu mâinile goale. Uneori, din motive neștiute, peștele nu mușcă! Aceste sfaturi de pescuit vă vor ajuta poate a înțelege de ce nu mușcă și ce puteți face pentru a întoarce situația și a prinde niște pește.

sursă foto: pexels.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker