Administrație

Care este stadiul lucrărilor pe drumul Vintilă Vodă – Bisoca

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers pe Drumul Județean 204C, care leagă localitățile Vintilă Vodă, Sărulești și Bisoca, pentru a verifica stadiul lucrărilor începute în urmă cu mai bine de o lună. Acesta s-a declarat mulțumit de ritmul în care se lucrează și de progresul făcut până acum de firma constructoare.

„Lucrări de asfaltare în plină desfășurare pe drumul județean Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca. Am verificat astăzi (19 septembrie, n.red.) stadiul lucrărilor de modernizare a DJ 204C, unde, după finalizarea consolidărilor, a început turnarea primului strat de asfalt. Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, ajungând între Sărulești și Bisoca”, a declarat Neagu pe pagina sa de Facebook.

Dincolo de a-l felicita, buzoienii i-au adus aminte președintelui CJ Buzău de alte drumuri cu restanțe, promise a fi reabilitate și despre care nu se mai știe nimic, cum ar fi DJ 102F, drum esențial pentru comunele din Munții Buzăului, precum Scorțoasa, Cănești sau Chiliile. Peste 3.500 de locuitori se află doar în aceste trei comune, fără a lua în calcul drumurile comunale care se ramifică din DJ 102F și care deservesc mai multe sate dimprejur.

În prezent, este planificată doar o asfaltare parțială a drumului, respectiv tronsonul care duce spre Vulcanii Noroioși, dar Petre Emanoil Neagu a declarat că va iniția un dialog cu primarii comunelor tranzitate de acest drum și cu cetățenii, pentru a le explica situația curentă și planurile de viitor: „Mi-am propus ca, în perioada următoare, să vin în zonă să vorbesc cu cetățenii, să le explic situația drumului și, împreună cu dânșii și domnii primari din cele trei comune, să găsim soluții pentru modernizarea drumului!”.

O promisiune există și în ce privește DJ 203L, ce leagă localitățile Cozieni și Brăești, iar în urmă cu o lună, Petre Emanoil Neagu spunea că nu a uitat nici de acest drum important, care, de asemenea, deservește un număr mare de locuitori. Nici nu avea cum să uite, mai ales că locuitorii acestor comune și-au exprimat, în numeroase rânduri, revolta și dezamăgirea față de lipsa de interes a autorității județene, prin publicarea mai multor videoclipuri pe rețelele de socializare, în care se vede starea jalnică a infrastructurii. De data aceasta, însă, președintele Neagu a dat asigurări că planurile vor fi duse până la capăt, iar întârzierile au fost cauzate de dificultățile întâlnite în teren.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker