vineri, 07 august 2020

Candidații PNL la europarlamentare, lansați cu fast la Buzău

Punctul culminant al vizitei de marți a președintelui Partidului Național Li­beral, Ludovic Orban, la Buzău a fost festivitatea de lansare a candidaților acestei formațiuni politice la ale­gerile europarlamentare din 26 mai.

Într-o sală plină, aproximativ 600 de liberali și simpatizanți din întreg județul au participat la festivitatea la care au fost prezenți preșe­dintele PNL Ludovic Orban, vicepreședintele regional Victor Paul Dobre, candidații Rareș Bogdan, Sieg­fried Mureșan, Violeta Alexandru și Vlad Nistor, deputații Cristinel Romanescu și Florin Roman, primarii liberali din județ și alți membri marcanți ai PNL Buzău. Participanții au ascultat discursurile preșe­din­telui organizației județene a Partidului Național Liberal, Cristinel Romanescu, vicepreședintelui PNL Victor Paul Dobre, europarlamentarului Siegfried Mureșan, de­putatului Florin Roman, candidații Vlad Nistor, Violeta Alexandru, Rareș Bogdan, precum și al președintelui PNL Ludovic Orban. Ultimii doi au atins, în discursurile lor, și probleme locale.

Astfel, Rareș Bogdan a lansat atacuri la adresa membrilor conducerii Partidului Social Democrat, despre care a spus că se fac vinovați de exodul masiv al românilor. Nu a scăpat nici conducerea Consiliului Județean Buzău, care a fost acuzată că nu a accesat suficient de multe fonduri europene pentru a dezvolta județul. „Știu că, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul fiecăruia dintre membrii acestui partid cu rădăcini istorice atât de importante, vom reuși să îi batem și îi vom bate atât de rău încât le va fi greu să se mai trezească, atât pentru prezidențiale, cât și pentru locale și parlamentare, pentru că după 26 (mai, n.r.) trebuie să urmeze un lung șir de victorii ale PNL și pregătirea unei guvernări pentru oameni. Vreau să aveți încredere în dumneavoastră și în noi, pentru că nu mergem acolo pentru a dormi în bănci ca alții, ci mergem pentru oameni, pentru a apăra România, nu pentru a fura voturi, pentru a arăta că această țară are oameni cultivați, patrioți și oameni care vor arăta că România e în Europa și Europa este România. Și să nu uitați că pe 26 mai avem un vot. Refe­rendumul inițiat de Klaus Iohannis la care trebuie să votăm”, a spus Rareș Bogdan.

“Le e frică că vor pierde și știu că vor pierde”

El le-a spus celor prezenți în sală ,,anchetarea protestatarilor anti-PSD este o nouă grozăvie”: „Înainte de a intra în sală, am primit o informație, este o nouă grozăvie, o grozăvie care ne arată că ăștia pur și simplu nu se opresc, doar dumneavoastră puteți să-i opriți pe 26 mai, altfel sunt în stare să pună și mai multe opreliști, să pună și mai multe reguli absurde, să ucidă pur și simplu democrația. Cel mai ­si­nistru ministru de interne din istoria acestei țări a afirmat că protestatarii anti-PSD vor fi anchetați și li se vor ­des­chide dosare penale, cei de la Galați, cei de la Iași, cei de la Cluj, cei de la Arad sau Timișoara”, a spus candidatul PNL. El le-a transmis membrilor PNL și simpatizanților să păzească voturile din 26 mai, susținând că vor fi încercări de fraudare: „Este un gest disperat, căci le e frică că vor pierde și știu că vor pierde și atunci trebuie să aveți grijă la fiecare vot, pentru că vor încerca să fure. Eu le transmit că nu pot ei fura cât pot românii vota, dar în același timp fac un apel la dumneavoastră să păziți voturile, să le adunați, să-i convingeți pe români până pe 26 mai, iar în 26 mai să păziți fiecare vot, pentru că fiecare vot va conta în bătălia dintre ei și noi, nu există alții, există PNL și ei, PSD. Suntem singurii care-i mai putem învinge, un vot util pentru ca România să rămână în Europa, pentru că românii sunt europeni și nu sunt europeni de azi-, de ieri, sunt europeni pentru aici ne-am născut și aici a fost întotdeauna neamul românesc, noi am apărat Europa, nu Europa ne-a apărat pe noi, Ștefan cel Mare și Iancu de Hunedoara au apărat Europa în fața păgânilor”, a mai spus Rareș Bogdan.

La rândul său, Ludovic Orban, a spus că în România trebuie făcute investiții în numeroase domenii, precum Să­nătatea, Agricultura, Eco­nomia sau Educația. Și el a lansat atacuri la adresa conducerii Consiliului Ju­dețean pentru lipsa de implicare în exploatarea obiectivelor turistice din zona Buzăului la justa valoare a acestora. „Nimic nu se câș­tigă fără luptă, fără curaj și demnitate. Așa cum facem de două luni jumătate, așa vom face și de acum încolo, dar nu putem să câștigăm singuri, ci avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi. Știu că mulți se tem, nu au încredere și că riscă să sufere o înfrângere, dar vă garantez: veniți alături de noi în această luptă și veți fi părtașii uneia dintre cele mai glorioase victorii ale PNL pentru România!”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.

1 COMENTARIU

  1. Vreți să guvernați țara cu huiduieli și cuvinte urâte, veniți cu un program de guvernare dacă nu mai bun decât cel pe care îl are PSD, măcar la fel de bun. Rareș Bogdan zici că e JOKER din filmul batman

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!