Economic

Camerele de supraveghere de tip Dom – scurt ghid introductiv

Daca pentru mult timp supravegherea video era posibila doar in institutiile oficiale, banci, aeroporturi, astazi oricine poate sa se bucure de performantele si siguranta oferite de camerele de supraveghere video. Capabile de performante speciale si cu preturi pentru mai toate tipurile de bugete, camerele de supraveghere actuale sunt usor de procurat, instalat si folosit.

In oferta generoasa de camere de supraveghere se evidentiaza camerele de tip dom. Cu un profil discret, usor de recunoscut datorita formei circulare si casetei dom, aceste camere de supraveghere sunt extrem de versatile si pot fi folosite atat la interior, cat si la exterior. Performantele lor de acoperire a unui camp sunt greu de egalat si cele mai multe dintre ele vin cu o carcasa anti-efractie, iluminator IR pentru vizibilitate pe timpul noptii si o baza metalica solida de protectie impotriva vandalizarii si distrugerii. Atunci cand vine vorba despre supraveghere video in conditii vitrege, camerele de supraveghere de tip domesunt aproape nelipsite.

Unde pot fi folosite aceste camere? Ce beneficii aduc ele?

Camerele de supraveghere de tip dome sunt folosite frecvent in supravegherea video de cazinouri, banci, exterior de cladiri, scoli, hoteluri, statii de benzinarii, restaurante, spitale, biblioteci, fabrici, etc. Atunci cand sunt instalate in zone cu risc inalt de vandalizare sau distrugere, camerele de tip sunt printre cele mai potrivite alegeri. Multe camere de acest tip prezinta un grad de protectie la vandalizare (IK08, IK10)—el reflecta gradul de protectie mecanica.

Cele mai multe camere de supraveghere sunt realizate pentru a rezista conditiilor meteo variate si apei. Orientati-va catre camere din clasa IP65, IP66 si IP67. Puteti gasi camere de tip dome care au calibru de temperatura si tehnologie de incalzire; camerele vor functiona si in conditii de temperaturi extreme.

Camerele de supraveghere dome sunt apreciate nu doar datorita profilului discret, elegant si usor de integrat in orice décor, ci si pentru ca ele nu necesita atasarea aditionala de lentile.

Unul dintre primele lucruri pe care le invatati despre camerele de supraveghere este importanta rezolutiei imaginilor surprinse. In functie de fabricarea si modelul camerei dome, rezolutia poate varia destul de mult. Cu toate acestea, cele mai multe camere de supraveghere video de tip dome au rezolutie inalta.

Un aspect demn de semnalat la camerele de supraveghere video este acela ca persoanelor curioase le va fi greu sa identifice directia spre care sunt orientate camerele de tip dome. Posibilii intrusi nu-si pot da seama ce arii sunt monitorizate de la distanta; vor avea nevoie sa se apropie destul de mult pentru a-si da seama ce zone acopera camera.

Dotate cu lentile varifocale, camerele de supraveghere de tip dome asigura lungime de focalizare variabila. Cu aceste camere, veti putea ajusta lentilele camerei pentru distanta dorita la un moment dat. Forma casetei de tip dome face posibila supravegherea video la un unghi mai larg, intrucat lentilele se pot misca.

Sa nu uitam sa mentionam ca multe camere de tip Dome vin cu iluminator IR si sensor progesiv CMOS. Aceasta combinatie asigura performanta excelenta in conditii de iluminare redusa, la distanta de 30m sau chiar mai mult, atat la interior, cat si la exterior.

Ce tip de camera Dome se potriveste locatiei dvs?

Camerele de tip Dome se diferentiaza in mai multe tipuri si va sugeram sa alegeti fara sa va grabiti camerele pentru aplicatia dvs. Spre exemplu, camerele dome PTZ (Pan-tilt-zoom) fac posibila supravegherea unor zone mai vaste, datorita abilitatii de a focusa zoom-ul si directiona lentilele. Supravegherea de parcari, benzinarii si locatii in care angajatii trebuie sa dirijeze camerele pentru o privire detaliata sunt aplicatii unde se pot folosi camerele PTZ.

Camerele de supraveghere de exterior sunt esentiale in prevenirea efractiilor si depistarea comportamentelor suspecte. Vorbim despre camere ce capteaza imagini pe intuneric, sunt rezistente  la apa si alte elemente naturale. Camerele poe au nevoie doar de un cablu Ethernet pentru alimentare cu energie si conectare la retea, iar despre camerele 4K (folosite mai ales la interior) putem mentiona ca sunt ideale cand aveti nevoie de multe detalii (magazine). Exista si camere dome CCTV ce au nevoie de dispozitive de inregistrate NVR sau DVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare