Cultură

Buzoienii, invitați la spectacolul de dans contemporan „MOVING FIELDS”

Pe 3 iunie, la ora 19.00, Teatrul „George Ciprian” îi invită pe buzoieni să asiste la spectacolul de dans contemporan „MOVING FIELDS”. Participarea la un astfel de spectacol se face pe bază de INVITAȚIE GRATUITĂ ce poate fi  obținută de la Teatrul George Ciprian sau de la Agenția de Bilete din bulevardul Nicolae Bălcescu. Invitațiile se pot obține și prin telefon, făcând o cerere la numărul (0238) 720.853 și 0760.553.761.

„MOVING FIELDS este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării șapte dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea <ce ne mișcă?>. Moving Fields este plin de fire, atât fizice cât și emoționale. Scena e un spațiu mai degrabă tehnologic – corpurile în mișcare sunt corpusculi activați de energia din jurul lor. Tensiunile se eliberează la întâlnirea dintre doi corpusculi și lumea pare un caleidoscop defect. În acest proces frunzele prind viață iar lumina se transformă în sunet pentru că într-un spectacol experiment totul este posibil!”, se arată pe blogul de teatru Lorin Coryllus.

Conceptul și coregrafia aparțin Cristinei Lilienfeld, consultantul dramaturgic fiind Mihaela Dancs. Vor dansa pentru buxoieni Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Cristina Lilienfeld, Andreea Belu și Filip Stoica. Compoziția muzicală aparține Dianei Rotaru. Va interpreta ansamblul Sonomania. Designul instalațiilor poartă semnătura lui Cristian Iordache. În ceea ce privește costumele, responsabil este Georgiana Gherghișan. Ca alte detalii despre spectacol putem adăcuga: light design Alexandros Raptis, design grafic Oana Băluță, foto-video Alina Ușurelu. Asociația Petec este producătorul spectacolului.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!