ActualitateEducație

Buzoianul Nicolae Istudor i-a conferit distincția supremă a ASE profesorului care a câștigat procesul Roşia Montană

Buzoianul Nicolae Istudor i-a conferit distincția supremă a universității pe care o conduce profesorului universitar a cărui echipă a câștigat procesul în dosarul Roşia Montană. Evenimentul s-a petrecut în cadrul Zilelor Academiei de Studii Economice din Bucuresti, care a marcat 111 ani de  existență și de excelență academică printr-o serie de evenimente memorabile.

Unul dintre acestea este, așa cum spuneam,  conferirea distincției supreme pe care ASE o poate acorda unui membru al comunității sale academice, respectiv  „Meritul universitar cu medalie de aur <Virgil Madgearu>”, profesorului univ. dr. Crenguţa-Ioana Leaua, cadru didactic la Facultatea de Drept, cea mai tânără facultate a ASE.  Distincția i-a fost înmânată de rectorul ASE, buzoianul Nicolae Istudor, care spune că această apreciere are legătură cu activitatea didactică și profesională exemplară a profesorului univ. dr. Crenguţa-Ioana Leaua, cunoscută peste tot în lume, dar și pentru  „cel mai recent succes, înregistrat de echipa sa de specialiști de top, pe care o coordonează, acela prin care statul român a câştigat procesul cu Gabriel Resources în dosarul Roşia Montană, în urma căruia are de încasat 6 mil. euro, proces în care investitorul ceruse despăgubiri de 6,7 mld. euro pentru prejudiciul, care ar fi fost generat în urma faptului că guvernele României nu au pornit procesul de exploatare a resursei de aur de la Roşia Montană”. Rectorul i-a adresat cu această ocazie  mulțumiri pentru contribuția sa la creșterea notorietății Academiei de Studii Economice din București.

Un alt moment semnificativ în evenimentele care au marcat cei 111 de educație academică la ASE a fost acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa domnului Alain Juppé, moment despre care rectorul Nicolae Istudor a consmenat pe pagina sa de socializare: „Am încheiat seria manifestărilor, prin care am marcat 111 ani de la înființarea ASE, sau Ziua Universității, cu ceremonia de înmânare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa domnului Alain Juppé, fost prim-ministru al Franței, ministru al afacerilor externe, ministru delegat pentru buget, ministru de stat, membru al Parlamentului European și deputat în Parlamentul Franței, viceprimar al Parisului și primar al orașului Bordeaux. Suntem onorați să primim în comunitatea noastră universitară pe domnul Alain Juppé, o personalitate cu o experiență de peste 50 de ani în diplomație și în administrația publică, la nivel local, național și european”.

Articole similare