joi, 22 octombrie 2020

Buzoianul Alex Dima și-a făcut atelier de meșteșugărit

Atunci când nu va mai avea de muncă în televi­ziune, Alex Dima va ști unde să se retragă și ce să facă. Jurnalistul buzoian de la „România Te Iubesc” de la Pro Tv  și-a descoperit o nouă pasiune specială pe care a învățat-o de la un meșter popular.

Alex Dima a postat pe pagina sa de Facebook un model tradițional pe care l-a sculptat cu dalta pe o doagă, amintindu-și că astfel de doage, în comuna lui natală,  Pietroasele, erau puse pe foc.

„Poate că sunt într-o doagă, dar simt că-s pe drumul cel bun”

„De multă vreme îmi doream un atelier, în care să mă retrag, să meșteresc în voie cu o muzică bună pe fundal. Ei bine, se întâmplă! Mi-am făcut atelier și m-am pus pe treabă. Acum ceva vreme am filmat în casa meșterului Muntean Nicu și am văzut cum dădea viață unor doage. În Pie­troasele avem vin și butoaie din belșug, doage pe care localnicii le pun pe foc. Iată ce mi-a ieșit mie. Nu contează dacă vă place sau nu. Important e să găsiți timp și pentru voi, pentru pasiunile voastre, mintea și sufletul vostru. Cândva, un bătrân mi-a zis că omul mo­dern a uitat să trăiască în pasul boului, să dea timpului timp. Eu trăiesc în ritmul daltei. Ieri am stat ore bune pe această doagă și mi-a plăcut, mi-a priit. Poate că sunt într-o doagă, dar simt că-s pe drumul cel bun”, a povestitAlex Dima pe pa­ginile lui de socializare.

„Am copilărit în satul Dara”

Reamintim ca buzoianul a absolvit Seminarul de la Buzău, apoi Facultatea de Teologie, dar a ajuns sa facă televiziune. Vorbește mereu cu drag și nostalgie de anii copilăriei petrecuți la Buzău, la Pietroasele, alături de bunica lui, cu care mergea la biserică.

„Am copilărit frumos, asta i-am spus și psihologului, că d-aia m-a și tri-mis înapoi în copilărie. Am copilărit la țară, în comuna Pietroasele, satul Dara, județul Buzău. E o așezare încă de pe vremea dacilor, iar romanii, când au venit peste ei, și-au făcut castru la Pietroasele. Nu am avut o familie numeroasă, dar am avut o familie simpa­tică. Cea mai simpatică din familie a fost bunica. Mama mamei. Părinții mei au divorțat înainte să mă nasc eu. Și mama trebuia să mun­cească să ne întrețină și nu puteam locui cu ea la oraș, așa că m-a lăsat în grija bunicii. Și bunica mă lua cu ea peste tot. Și am crescut în Colectivă și mă știa tot colectivul”, a declarat cu altă ocazie Alex Dima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!