Actualitate

Buzoianca Larisa Bleav, de la absolventă a Liceului Sportiv, la manager de conformitate la HP România

Iubitoare de tot ceea ce este frumos, Larisa Bleav este o tânără frumoasă care se regăsește complet în ceea ce face. După ce am citit un interviu pentru o companie căreia îi promovează hainele, m-am decis să o contactez pentru a afla mai multe ­des­pre drumul ei până să ajungă să practice jobul de astăzi.

După ce a absolvit Liceul cu Program Sportiv ,,Iolanda Balaș Soter”, o perioadă minunată, în care a legat multe prietenii și de care își aduce aminte cu mult drag, Larisa a plecat la București, unde a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. Chiar dacă mulți dintre cei care aleg să urmeze cursurile acestei facultăți se îndreaptă către meseria de profesor, nu a fost și cazul Larisei, care consideră că limba engleză la un nivel avansat a ajutat-o să devină compliance manager la HP, jobul pe care astăzi îl iubește. ,,Faptul că vorbesc engleză la un nivel avansat m-a adus, de fapt, aici. M-a atras mai mult decât munca de profesor”, spune Larisa într-un interviu pentru OPINIA.

Jobul pe care Larisa îl are în prezent este unul destul de solicitant, care presupune ,,documentație, audit, consultanță, relație continuă cu departamentul legal pentru a menține procesele în pas cu legile din toate țările”, spune Larisa. Pentru buzoiancă este job-ul care o definește, pentru că îi permite să abordeze mai multe domenii, astfel încât să se poată dezvolta pe mai multe planuri. ,,Este un job care îți permite să înveți multe, pentru că îl poți face în domenii destul de dife­rite”, mai spune Larisa. Pentru a ajunge să lucreze în acest domeniu, Larisa a fost tot timpul îndrumată de managerul ei de la vremea respectivă, căruia îi mulțumește.

Atât de mult iubește ceea ce face, încât în viitorul apropiat se vede făcând exact același lucru. Cu toate acestea, în inima Larisei a încolțit ideea străinătății, așa cum se întâmplă, de obicei, cu tinerii români. Prin urmare, Larisa spune că ar schimba acest job doar pentru o ofertă venită din străinătate. ,,HP Inc s-a dovedit un angajator foarte bun și a dat dovadă pe parcursul pandemiei de multă umanitate și înțelegere. Aș schimba doar pentru o oportunitate în străinătate”, a mai spus ea.

Perioada pandemiei, în care mulți dintre angajatori au preferat ca angajații să lucreze de acasă, a marcat-o și pe Larisa, care lucrează de aproape doi ani din confortul casei sale. Chiar dacă cei mai mulți dintre angajați au ajuns acum să prefere telemunca, pentru Larisa interacțiunea cu prietenii și colegii este foarte importantă, socializarea fiind elementul cheie pentru ea. ,,Resimt lipsa interacțiunii cu colegii. Nu mai ieșim din casă atât de des pentru că nu mai avem evenimente, segmentul cultural este la pământ. Este destul de greu, pentru că înainte de pandemie aveam o viață activă și sunt învățată așa. O perioadă nu am putut nici călători și este greu să îți menții creierul ocupat și să îți menții o gândire pozitivă când nici măcar nu știi cât va mai dura până revenim la normal cât de cât”, a precizat Larisa.

Pentru buzoiancă, perioada pandemiei a fost destul de complicată, întrucât una dintre acti­vitățile preferate din timpul liber este călătoria, activitate îngrădită de pandemia de Covid-19. Pasionată de tot ceea ce este nou, Larisa imortalizează orice moment, fotografiile fiind pe lista ei de pasiuni.

Se pare că liceul pe care l-a absolvit Larisa și-a pus amprenta asupra caracterului ei. Ea mărtu­risește că sportul este cel mai important în definirea frumuseții, pentru că orice lucru bun începe din interior. Fiind o femeie activă, Larisa iubește să facă sport și să se plimbe, dar îi place mult și să citească anumite cărți de istorie sau să asculte muzică rock.

Chiar dacă i s-a înfiripat în minte ideea plecării în străinătate în condițiile în care ar avea această oportunitate, Larisa vorbește cu drag despre orașul său natal. Mai mult, atunci când întâlnește persoane care sunt din alte zone ale țării, Larisa nu pierde ocazia de a-și promova județul și principalele zone turistice. Când se gândește la Buzău, Larisa îl consideră cel mai drag loc pentru ea. Vine destul de des acasă și de fiecare dată vizitează zonele turistice ale județului.

Întrebată ce o leagă de acest oraș, buzoianca a răspuns: ,,Familia în primul rând. Aici locuiesc părinții mei, bunicile și mulți oameni la care țin foarte mult. Vin în Buzău cam de două ori pe lună și mă interesez de soarta orașului. În al doilea rând, peisajele superbe din afara orașului. Îmi place să văd barajul Siriu, Vulcanii Noroioși, mergem la restaurantele din Măgura și vara la Sărata Monteoru. Încă nu am vizitat hergheliile, dar sunt pe lista de dorințe. Îmi place să promovez Buzăul prietenilor mei proveniți din alte zone ale țării. Sper, cândva să își găsească locul binemeritat pe harta turistică a țării”.

Un comentariu

Articole similare