ActualitateCultură

Buzoianca Daria Mușat, în această seară la „Românii au talent”

Buzoianca de 11 ani Daria Mușat va participa în această seară la competiția „Românii au talent”, de la ora 20.30, la PRO TV și pe VOYO.

Daria este un copil cu o voce de aur care a fost remarcată de specialiști în domeniu. De la vârsta de patru ani Daria Bianca Mușat cântă în corul „Happy Kids for a Happy Life”, condus de profesoara Oana Dobre. Este o foarte talentată interpretă de muzică populară din Glodeanu Sărat, care și-a șlefuit de mică talentul vocal și a evoluat foarte mult, lucru care se vede din reușitele sale din competițiile de profil.

La vârsta de 9 ani a devenit  câștigătoarea Festivalul Național Concurs de ­mu­zică religioasă „Plânge măicuța la cruce”, organizat de interpreta de muzică populară Elena Sima, profesor etnolog. La vremea respectivă, Elena Sima afirma despre Daria că „Daria Bianca Mușat a fost înălțătoare”. Cu toate că nu a făcut parte din juriu având calitate de organizator, Elena Sima nu a  putut  să nu aprecieze calitățile vocale ale micuței interprete din Glodeanu Sărat. Și-a format această părere și cu ocazia acestui concurs, dar și în alte întâlniri cu micuța interpretă neobosită în a se afla pe scenele competițiilor județene și națio­nale.

Reamintim că Daria Mușat a reușit moment spectaculos de folclor și pe scena Next Star, în sezonul 10, când în juriu se afla Loredana Groza. Gestul Loredanei de a cânta cu ea a emoționat-o până la lacrimi pe micuță.

Dintre reușitele sale mai amintim și participarea  la Festivalul ,,Flori de Cântec, Flori de Dor”- Gala Talentelor cu piesa ,,Pădure soro pădure”, la secțiunea muzica populară, unde a reprezentat Școala Populară de Arte, profesor coordonator Tatiana Raduță.

Articole similare