luni, 03 august 2020

Cum alegi cea mai bună centrală pe gaz pentru locuința ta?

Unul dintre cele mai bune sisteme de încălzire pe care le poți alege pentru locuința ta este centrală termică pe gaz, însă atunci când alegi un model, trebuie să ții cont de anumite aspecte în momentul în care o vei achiziționa.

Alegerea celor mai potrivite tipuri de centrale termice pe gaz te va ajută să plătești mult mai puțîn atunci când vine vorba despre facturi, dar îți va oferi șansă de a te bucură și de confort termic sporit.

Iată ce trebuie să știi când alegi centrală pe gaz:

1.    Puterea termică

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când se alege o centrală termică pe gaz este puterea termică. O alegere nepotrivită va duce fie la disconfort termic, fie la creșterea consumului de gaz.

Astfel, pentru a opta pentru cel mai potrivit model, trebuie să se stabilească încă de la început dacă centrală termică va fi utilizată doar pentru încălzire sau și pentru apă caldă. De asemenea, trebuie să se ia în calcul suprafață casei, gradul de izolare, dar și zona geografică.

2.    Eficientă termică

Eficientă termică a unei centrale termice pe gaz are rolul de a stabili randamentul cu care transformă combustibilul gazos în energie termică. Cu cât această valoare este mai mare, cu atât factură de gaz va fi mai mică.

3.    Funcții suplimentare

Dacă cele două valori de mai sus au fost stabilite, atunci este momentul pentru a decide dacă îți dorești că acea centrală termică pe gaz să dețînă și alte funcții suplimentare, printre care:

–        Funcție de auto- reglare

–        Funcționare silențioasă

–        Utilizarea centralei pentru încălzirea în pardoseală

–        Sistem de afișaj multifuncțional

–        Compatibilitatea cu instalații solare

–        Conectarea și reglarea prin intermediul unui smartphone

–        Modul de prindere

–        Designul și dimensiunile, etc.

Toate aceste funcții suplimentare pot oferi numeroase beneficii utilizatorilor și pot fi decisive atunci când se dorește alegerea unui model potrivit pentru casă ta.

4.    Prețuri și garanție

De cele mai multe ori, cei interesați de achiziționarea unei centrale termice pe gaz aleg un model țînând cont de prețul acesteia. Însă, chiar și așa, este recomandat să se țină cont de toate criteriile de mai sus atunci când se alege o centrală termică.

De asemenea, trebuie să se verifice garanția pe care firma o oferă pentru centrală termică achiziționată. De obicei, garanția oferită este de 3 ani, însă în funcție de model această perioada poate crește.

Centrală termică pe gaz este opțiunea ideală pentru atunci când locuiești într-o zona unde există o rețea de gaze și trebuie să fie aleasă astfel încât să poată acoperi necesitățile de încălzire ale locuinței tale. De aceea, este necesar să te documentezi foarte bine înainte de a face o alegere privind sistemul de încălzire al casei tale.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!