Sănătate

Buzăul, vaccinare la liber

Platforma națională de vaccinare indica, luni, faptul că la Buzău nu mai era nicio persoană pe listele de așteptare ale centrelor din județ destinate imunizării anti-COVID. Buzăul nu este singurul județ în această situație, care se înregistra și în Călărași, Giurgiu, Vrancea, Vaslui, Neamț, Suceava, Botoșani, Covasna, Gorj, Mehedinți, Arad și Bistrița-Năsăud.

Este pentru prima dată de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID când la Buzău nu mai este nicio persoană pe listele de așteptare, în timp ce în județ sunt disponibile peste 6.350 de doze Pfizer. Nici în alte județe din țară lucrurile nu stau mai bine. Listele de așteptare sunt aproape goale în Maramureș, unde figurează doar două persoane ce așteaptă să fie imunizate cu Pfizer. Cele mai multe persoane care sunt înscrise pe listele de așteptare sunt în județul Cluj, respectiv 12.600 de persoane așteaptă să fie imunizate anti-COVID.

Duminică au fost vaccinate la Buzău 1.085 de persoane, cele mai multe cu Pfizer. În total, în județ s-au vaccinat peste 80.000 de cetățeni. Reamintim buzoienilor că centrele de vaccinare vor fi deschise și în prima și a doua zi de Paști, conform celor declarate de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Un comentariu

Articole similare