duminică, 05 iulie 2020

Buzăul primește nouă autobuze electrice

Nouă autobuze electrice, achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regio­nale și Administrației Publice printr-un proiect european, vor deservi traseul 10 al societății de transport public Trans Bus (Aromet – Colegiul Tehnic – Casa de Pensii – Bd. Unirii – Bazar – Sala Sporturilor – Broșteni – Dorobanți – Horticolei – Liceul CFR – Apcarom – Șoseaua Brăilei).

Ele fac parte dintr-un lot de 51 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri care vor deservi rute de transport public din municipiile Alba Iulia (13 autobuze electrice), Buzău (9 autobuze) Constanța (20 autobuze), și Ploiești (9 autobuze). Ordinul de finanțare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, iar investiția va fi implementată de MDRAP și municipiile mai sus precizate.

Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în județele Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești. Mij­loacele de transport vor fi achiziționate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regio­nal (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), valoarea finan­țării nerambursabile fiind de 142.453.195,57 lei, iar perioada de implementare de 36 de luni.

2 COMENTARII

  1. Sotul meu trebuie sa astepte 3ore pana la celalalt autobuz el iese la 16:30 si pentru 15-20 deminute trebuie sa stea pana la 19:30 ca de la 16:30 pana la 19:30 nu avem nici un mijloc de transport, nu e posibil asa ceva , dupa cum vedeti vine frigul unde sta, si mai dam si atatia bani pe abonamente, va rugam frumos poate puteti sa ne introduceti si noua Trans Bus-ul

  2. Dar in comuna Săgeata de ce nu puteti baga autobuze Trans Bus!?aici chiar nu avem mijloace de transport zici ca suntem in celalalt capat al lumii, nici nu zici ca suntem la aproape 30 de kilometri de oras(Buzau)

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!