sâmbătă, 30 mai 2020

TOP 10 filme care te vor ajuta să-ți îmbunătațești cunoștințele în limba engleză

Din fericire, noi suntem oportuniștii care avem atât de multe posibilități pentru a învăța limba engleză. Aplicații online, cărți în engleză, înscrierea la un curs de engleză, până chiar și filmele și cântecele  te pot ajuta să îți  perfecționezi nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Limba engleză poate fi învățată oricând și oriunde. Privind filme engleze poți înțelege ce cuvinte și când se folosesc, cum sunt pronunțate și cum se utilizează în conversații. Nu este nevoie să aștepți să ai un nivel perfect de cunoaștere a limbii pentru a începe să privești filme străine.

Filmele te pot ajuta să înveți fluent limba engleză, deoarece în filme auzi cum este vorbită limba de nativi. Pentru a avea mai multe lecții practice, găsește-ți un partener cu care să discuți în limba engleză ori participă la cluburi de engleză.

Cărțile sunt perfecte pentru a studia vocabularul sau gramatica, pe când filmele contribuie la studierea englezei vorbită de nativi. Mai mult decât atât, înveți un stil modern de vorbire a limbii engleze.

De asemenea, poți avea o pronunție mai bună. Uneori poate fi dificil să înțelegi cum se pronunță anumite cuvinte. Dialogurile din filme te pot ajuta să soluționezi această problemă. De exemplu, multă lume a învățat să pronunțe cuvântul „girl” din filme și cântece.

Atunci când înveți un cuvânt nou trebuie să ții cont și de circumstanțele în care se folosește.

Inclusiv, poți explora și cultura. Din filme poți învăța despre cultura unei țări anglofone din filme. Limba și cultura sunt interconectate, astfel, poți să le înveți pe ambele concomitent.

Top 10 filme (bune) pentru a învăța limba engleză

 1. Forrest Gump
 2. The King’s Speech
 3. The Break-up
 4. The Hangover
 5. 500 Days of Summer
 6. The Shawshank Redemption
 7. Castaway
 8. Toy Story
 9. The Hunger Games
 10. The Social Network

Dacă ai văzut aceste filme sau nu sunt chiar genul tău, poți alege alte filme în engleză. Este extrem de plăcută această metodă de a învăța o limbă străină,  însă dacă privești un film lent sau plictisitor, atunci studierea devine mai anevoioasă. Alege mereu un film interesant și pe placul tău.

Filme dintr-o țară anumită 

Un alt aspect important este faptul dialectul pe care vrei să-l înveți. Vrei să înveți engleza americană sau engleza britanică?

Atât Statele Unite ale Americii, cât și Marea Britanie, sunt țări vorbitoare de engleză, însă engleza vorbită în aceste țări poate fi diferită.

Diferențele dintre aceste limbi:

 • Pronunția;
 • Cuvinte slang;

Unele cuvinte pot avea semnificații diferite în aceste țări.

Subtitrări?

În funcție de nivelul tău de engleză, poți alege dacă să folosești sau nu subtitrări. Subtitrările te pot ajuta să faci legătură între cuvintele pe care le auzi și cele care apar pe ecran. Dacă ești începător sau doar vrei să-ți îmbunătățești nivelul de ascultare, atunci trebuie să utilizezi subtitrări pentru a înțelege despre ce este filmul. Ulterior, mai uite-te odată la film și acordă atenție la cuvintele pe care le auzi. Este în regulă dacă nu reușești să înțelegi toate cuvintele. Depune efort să înțelegi subiectul filmului și cel puțin 70% din dialoguri.

loading...
error: Content is protected !!