Economic

Buzăul înverzește: parc fotovoltaic de 10 hectare

Compania Photon Energy N.V. anunță că a început construcția celei de-a șaptea centrale electrice fotovoltaice din România, cu o capacitate de producție de 7,1 MWp. Centrala va fi amplasată în apropierea localității Săhăteni și va acoperi peste 10 hectare de teren arabil, incluzând 12.700 panouri solare. Modulele solare bifaciale de înaltă eficiență montate pe dispozitive de urmărire cu o singură axă vor furniza aproximativ 11,4 GWh de energie regenerabilă anual rețelei SDEE Electrica Muntenia Nord.

„Centrala de la Săhăteni marchează încă un pas important în eforturile noastre de a pune în funcțiune o capacitate totală de aproximativ 32 MWp în România până la sfârșitul anului 2022. Numai aceste noi active vor extinde portofoliul IPP la peste 120 MWp până la sfârșitul anului”, a declarat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Energia electrică produsă va fi vândută pe piața energiei pe bază de comerciant, fără niciun sprijin guvernamental sau un contract de achiziție de energie electrică cu un furnizor de energie. Noua centrală electrică urmează să demareze exploatarea în trimestrul IV din 2022. „Suntem foarte bucuroși de progresul realizat în România, una dintre principalele piețe din Europa Centrală și de Est, implementând strategia de creștere anunțată în Raportul financiar pentru 2022″, a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

La punerea în funcțiune a centralei, Photon Energy va deține și exploata 95 de centrale solare. Din totalul capacității de producție de 120 MWp, 104 MWp vor fi comercializați direct pe piață, ca electricitate nepopulată și fără subvenții. Centrala de la Săhăteni va fi deținută și controlată de o companie înființată în mod special, deținută în întregime de Photon Energy Group. Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice în România cu o capacitate totală de 242,8 MWp, cu un total de 28,3 MWp în construcție, inclusiv instalația de la Săhăteni. 3.6 MWp se află în prezent în faza de pregătire pentru construcție.

În România, compania are o capacitate combinată de 892 MWp în curs de dezvoltare pe piețele sale cheie din Europa Centrală și de Est, precum și pe cele din Australia. Următoarele proiecte de dezvoltare planificate în România urmează să fie construite și date în exploatare în 2023 și 2024, iar piața din România va contribui semnificativ la obiectivul companiei de extindere a portofoliului său IPP la cel puțin 600 MWp la nivel global până la sfârșitul anului 2024.

Despre Photon Energy Group

Photon Energy Group furnizează energie din sursă solară și soluții de apă curată la nivel mondial. Serviciile de energie electrică solară sunt furnizate de Photon Energy. Încă de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și dat în exploatare centrale electrice solare cu o capacitate combinată de peste 120 MWp și deține centrale electrice cu o capacitate combinată de 91,9 MWp în portofoliul său. În acest moment, compania dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 892 MWp în Australia, Polonia, România și Ungaria și furnizează servicii de exploatare și întreținere pentru aproximativ 330 MWp la nivel mondial. Cea de-a doua linie de business importantă, Photon Water, furnizează soluții de apă curată, inclusiv servicii de tratare și recuperare, dar și dezvoltare și gestionare a puțurilor și a altor surse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la bursele din Frankfurt, Praga și Varșovia. Sediul companiei este la Amsterdam, cu birouri în Europa și Australia.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker