Administrație

Buzăul a fost lăudat la Bruxelles

Cuvintele de apreciere au fost transmise de ambasadorul României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac

Prima activitate cu semnificaţie diplomatică a preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, a însemnat participarea la o întrunire tematică, în cadrul Delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor, la Parlamentul European de la Bruxelles. Între subiectele abordate de plenul forului european atrage atenţia tema privind impozitarea averilor sau a profiturilor companiilor multinaţionale, de altfel, două dintre direcţiile politice social-democrate propuse pentru eficientizarea reformei fiscale în România.

„Zilele acestea am participat la o nouă sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor, unde am votat amendamente și am dezbătut teme de interes pentru regiunile europene, precum gestionarea schimbărilor climatice, impozitarea averilor sau a multinaționalelor. În cadrul ședinței Delegaţiei României de la Comitetul European al Regiunilor, am avut onoarea de a o avea ca invitat pe Excelența Sa doamna Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Regatul Belgiei, căreia îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase despre județul Buzău, ce s-au regăsit în discursul domniei sale. Principalele referiri au fost la modul în care patrimoniul nostru cultural a fost pus în valoare și prezentat țărilor membre unde se regăsesc comunități importante de români. Sunt onorat că am posibilitatea, ca membru cu drepturi depline în COR, de a reprezenta interesele buzoienilor și a fi puntea de legătură între UE și cetăţenii săi din regiunea noastră”, a fost mesajul preşedintelui Neagu, postat pe pagina de socializare.

În ce priveşte aprecierile ambasadoarei României în Regatul Belgiei, Andreea Păstârnac, acestea reprezintă unul dintre rezultatele mai multor programe şi evenimente derulate de instituţia Consiliului Judeţean Buzău, pe diverse teme culturale, cu specific românesc şi buzoian, în ţări cum ar fi Spania, Italia, Franţa, acolo unde sunt formate comunităţi de români, cu preocupări dincolo de cele profesionale.

Componenţa Delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor

Alin-Adrian Nica, președintele Consiliului Județean  Timiș (preşedintele Delegaţiei României); Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău; Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 București; Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca; Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita; Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu; Gheorghe Dămian, primarul comunei Ciugud, județul Alba; Emil Drăghici, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița; Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța; Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3 București; Corneliu Ştefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița; Adrian Ovidiu Teban, primarul orașului Cugir; Gabriela Florica Tulbure, primarul orașului Seini, județul Maramureș; Marius Ioan Ursăciuc, primarul orașului Gura Humorului, județul Suceava.

Un comentariu

  1. Mai bine s-ar concentra Neagu pe administrarea județului acum pe ultima sută de metri, că timp de 3 ani a ars-o pe cumetrii.Poate face ceva cu reabilitarea tuturor drumurilor județene și cu salubritatea, că este plin judetul (scuze, GEOPARCUL) de gunoaie si deșeuri și pare un loc părăsit, nu că nu ar fi, grație și lui Neagu care nu înțelege că infrastructura în zonele rurale atrage tinerii să rămână acolo, atrage investitorii în turism, medicii, profeasorii calificați și tot ce înseamnă civilizație. Din păcate în aceste mandate a dovedit că nu are nicio viziune privind dezvoltarea echilibrată a județului, nu a făcut decât lucruri din care i-a ieșit ceva, un mic avantaj.Cine a spus că după Revoluție ce s-a făcut în țara noastră, s-a făcut doar dacă a fost un ”interes” nu a greșit.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker