Sport

Gloria transferă de la Esbjerg

Beyza İrem Türkoğlu, la Buzău din sezonul viitor,

Cu toate că nu evoluează în cupele europene, Gloria reușește, totuși, să atragă nume importante. După Alexandra Badea, jucătoare care va veni de la Rapid, Buzăul a „racolat-o” pe Irem Türkoğlu, echipiera celor de la Esbjerg, semifinalistă a Champions League în 2022 și 2023.

Türkoğlu, născută în 1997, a jucat timp de șapte sezoane pentru Yenimahalle, transferându-se ulterior la Kastamonu, în SuperLiga Turcă, acolo unde a jucat în trei stagiuni.

În 2021, semna un contract pe un an cu Team Esbjerg, un nume greu în handbalul continental. Danezele au fost prezente în final-four-ul ediției 2023 a Champions League.

Türkoğlu a reprezentat la nivel internațional și Turcia, câștigând, în 2017, medalia de argint la Jocurile de Solidaritate Islamică. De asemenea, viitoatea echipieră a Gloriei a participat împreună cu naționala la calificările pentru Campionatul European.

Începând cu sezonul viitor, la Buzău va evolua și Marina Alexandra Ilie. Extrema stângă a ales Gloria după ce, în trecut, a evoluat pentru formații precum Rapid București și Dacia Mioveni. În prezent, joacă pentru Măgura Cisnădie, acolo unde se luptă pentru titularizare cu Abed Kader. Ilie a început handbalul la CSS 6 București, fiind selecționată la mai toate naționalele de tineret și juniori ale României. Imediat după anul nou, apăruseră zvonuri conform cărora Gloria ar negocia cu câteva sportive de mare valoare din campionatul intern, handbaliste consacrate, titulare în naționala mare. Între timp, se pare că negocierile, dacă au existat, au stagnat.

Articole similare