Economic

Brânză proaspătă sau cea măturată? Află diferențele dintre acestea

Există o diferență între brânza proaspătă și cea maturată,lucru ce este evident atunci când vine vorba de rețeta aleasă și felul în care dorești să te folosește de acest ingredient . Brânza maturată și brânza proaspătă sunt ambele brânzeturi. Le poți sfărâma pe amândouă. Ambele sunt făcute din lapte. Dar nu sunt la fel.

 La început, toată fabricarea brânzeturilor începe prin separarea cașului de zer, apoi colectarea și lucrul cu cașul respectiv. Ceea ce face că toate tipurile de brânză pe care le vedeți la magazin să fie diferite unele de altele, însă, este modul în care producătorii controlează și reglează mediul și condițiile în care sunt păstrate acele produse . Temperatură, umiditate, mucegai străin, bacterii. Toți sunt factori. Și timpul.

 Care sunt diferențele dintre brânză maturată și cea proaspătă?

 Producătorii de brânza maturează brânza dintr-o varietate de motive – pentru a dezvoltă aromă, textura sau culoarea – dar indiferent de intenție, există un lucru care se va întâmpla întotdeauna. Când brânza este învechită, își va pierde umiditatea. Asta înseamnă că, că regulă generală, brânza maturată va fi mai tare decât brânza proaspătă. Gândește-te la mozzarella versus parmezan. Brânza proaspătă tinde să fie moale și flexibilă. Brânza maturată este fermă și are fie o textură sfărâmicioasă, fie uneori chiar cristalină. Magazinul Laktotrio.ro dispune de o gama variată de brânzeturi proaspete, cât și măturate ce îți pot fi un ajutor de folos în bucătărie.

Deci, ce înseamnă asta, pentru ține, persoană căreia îi place să consume și să gătească cu brânză în propria bucătărie?

 Cum să folosești cele două tipuri de brânzeturi la gătit?

 Ei bine, pentru început, înseamnă că brânza proaspătă este mai bună pentru topire. Este mai bună în realizarea preparatelor precum brânză la grătar, nachos sau supă franțuzească de ceapă. Brânza proaspătă este cea pe care o vedeți mereu în postările de pe Instagram, umiditatea  acesteia ce o face mai atrăgătoare pentru ochii gurmanzilor.

Brânza maturată este mai bună că topping sau garnitură. Gândiți-vă la parmezan peste paste sau alături de salate cu legume. Dacă veți supune brânza maturată la căldură, ar trebui să fie intensă și imediată. Gândiți-vă la parmezanul crocant pe pâine cu usturoi sau legume prăjite. În cazul în care te afli în căutarea unor branzeturi cu gust desăvârșit, descoperă gama de brânzeturi maturate de pe Laktotrio.ro.

 Proaspătă sau măturată, brânza este delicioasă  și depinde de ține să o păstrezi așa. Diferența dintre brânza proaspătă și cea veche este înțelepciunea esențială.

 Care este cea mai sănătoasă alegere în privința brânzeturilor?

Mozzarella este o brânză moale, albă, cu conținut ridicat de umiditate. Brânză albastră: această este făcută din lapte de vacă, capră sau oaie care a fost supus culturilor din mucegaiul Penicillium. Altele sunt reprezentate de feta, cașul de oaie.

 Așadar, fie că ești un as în domeniul gastronomiei sau vrei să îți oferi ție, cât și familiei tale o gustare pe cinste brânză maturată, cât și cea proaspătă pot fi ingrediente cheie într-o multitudine de preparate.

Sursa foto: Shutterstock.com.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker