duminică, 07 martie 2021

Bianca Purcărea și Cobzality, lecții de muzică pentru elevi

• Buzoianca s-a implicat în proiectul “Pavilion muzical”, inițiat de Asociația „Tribul Artistic”

În plină dezvoltarea, a erei digitale, nevoia unei educații muzicale calitative se face ușor simțită, iar artiștii sunt principalul punct de atracție pentru elevi atunci când vine vorba despre a combina stu­diul cu experiența de scenă. În acest scop a fost creat și proiectul „Pavilion Muzical”, inițiat de Asociația „Tribul Artistic”, care se adresează în mod direct nevoii de îmbu­nătățire a educației muzicale și do­rește să ofere astfel sprijinul și contextul firesc pentru educarea tinerilor cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate, lipsiți poate de resursele necesare, precum și a elevilor din clasele de gimnaziu care și-ar dori să poată cunoaște mai temeinic această artă.

Acestui demers i s-a alăturat și buzoianca noastră Bianca Purcărea, împreună cu trupa Cobzality, care au filmat, zilele trecute, în Timișoara, un serial educațional pentru orele de muzică ale claselor V-VIII din județul Timiș. „Episodul nostru va fi despre folclor reinterpretat și despre cum alegem sample-urile și soundurile. It’s fun!”, a scris artista pe rețeaua de socializare.

Motivați de dorința de a oferi resursele necesare pentru explorarea universului digital prin prisma artelor, mai exact a muzicii, Asociația „Tribul Artistic” a lansat proiectul „Pavilion Muzical”, lecții muzicale în clasă și acasă. Instrumente, ritmuri, note sau genuri muzicale vor ajunge să capete sens cu ajutorul formațiilor Cobzality, PlaCello, Seven’s TM Show Band, Dincolo de ziduri, a muzicienilor Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzan, Andrei Gologan, Roxana Circiu, Steffen Schlandt, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Johnny Kui, Ana Kui, DJ K-lu & MC Woo­die și a directorului artistic al proiectului, Vlad Popescu. Lunile ianuarie și februa­rie vor fi dedicate înregistrării videoclipurilor educaționale cu artiștii menționați, urmând ca, din luna martie, acestea să fie ușor de accesat pe platforma de învățare digitală www.pavilion­muzical.ro, care își pro­pune, pe termen lung, să devină  un centru de resurse pentru profesorii de muzică, dar și pentru cei interesați să ­des­copere muzica.

Adițional nevoii de învățare mediată de tehnologie, profesorii vor juca și ei un rol activ în proiect, res­pectiv vor pregăti, alături de membrii echipei, conținuturile videourilor și vor fi invitați să propună constant alternative de predare a muzicii. „Urmează să vedem dacă, într-adevăr, mu­zica poate schimba mica noastră lume, așa că începem prin acești pași ce țin de alegerea altui mod de abordare a felului în care muzica este predată, integrată și înțeleasă. Avem în vedere și ultimul punct al proiectului, care va susține dezvoltarea educației ­mu­zicale calitative ce presupune, derularea unei campanii printr-o caravană muzicală în tot județul Timiș, ca cei mici să beneficieze în întreg ansamblul de tot ceea ce muzica poate oferi. Mai multe informații despre caravana muzicală vor fi comunicate în curând”, spun coordonatorii Asociației ,,Tribul Artistic”.

loading...
error: Content is protected !!