duminică, 07 martie 2021

Ungureanu se declară fan al vaccinului AstraZeneca, dar laudă performanțele serurilor Pfizer sau Moderna

Deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu anunță, pe pagina sa de Facebook, că se va imuniza cu vaccin anti-Covid produs de AstraZeneca și taxează drept ,,minciună” afirmațiile celor care contestă eficiența acestui ser. Într-un text a cărui coerență lasă de dorit și care aduce a reclamă mascată a unor centre de dializă, el salută vaccinarea pacienților cu boli cronice renale cu ser… Pfizer sau Moderna!

,,La sfârșitul acestei săptămâni mă voi vaccina anti-Covid 19 cu vaccinul considerat de unii ca fiind <cel mai slab> în comparație cu cele de la Pfizer-Biontech sau Moderna. Foarte mulți cetățeni cu păreri ferme pe acest subiect susțin că acest vaccin nu ar fi suficient testat. Profesorul Răzvan Cherecheș demontează cu argumente solide această minciună. De ce mă testez (?!?) acum și nu am făcut-o mai devreme cu celelalte două vaccinuri? Simplu. De peste 18 ani sprijin pacienții cu boli cronice de rinichi și am considerat că aceștia sunt esențiali în procesul de vaccinare deci, au prioritate, fiind printre cei mai expuși în fața formelor severe de boală. Marea majoritate a pacienților dependenți de dializă din România au avut deja acces la prima doză de vaccin Pfizer sau Moderna, ceea ce reprezintă un succes al echipei coordonată de dr. Valeriu ­Gheorghiță și a echipei Ministerului Sănătății, împreună cu DSP și centrele de dializă Diaverum, Fresenius sau BBraun. România este printre țările privilegiate din lume care au acces la aceste vaccinuri salvatoare!”, scrie Ungurenu pe Facebook.

El nu ratează ocazia de a da o palmă după ceafă reprezentanților Partidului Social Democrat, care au inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, numit și susținut de Alianța USR-PLUS: ,,Am protestat în stradă, alături de oameni ca Vlad Voiculescu, pentru ca România să rămână în Uniunea Europeană, locul de unde doreau să ne scoată unii parlamentari de la PSD care au semnat zilele trecute o moțiune împotriva ministrului Sănătății. Statutul de stat membru al Uniunii Europene ne oferă astăzi acces la vaccinuri performante, medicamente la care alte state de pe mapamond nici nu pot visa. PSD ar trebui să tacă 100 de ani…”, mai scrie Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

loading...
error: Content is protected !!