Monden

Bianca Purcărea, despre experiențele de echitație

Între o filmare, câteva ore de creație în redacție și un spectacol de operă, Bianca Purcarea savuează și plăcerea ieșirii în natură și de ce nu, prietenia cu… necuvântătoarele.

În urmă cu acum aproape cinci ani, buzoianca se urca pentru prima dată pe un cal și cunoștea senzația echitației, moment pe care l-a împărtășit în detaliu pe rețelele de socializare. „Am urcat pentru întâia oară pe un cal, care era o iapă, de fapt, a unui țăran din satul în care filmăm clip, cu Cobzality. Iapa nu avea nume, așa că i-am spus Stela și ne-am împrietenit aproape imediat”, a povestit Bianca.

Buzoianca a petrecut multe ore călare, pentru clip, timp în care tot „a vorbit” cu iapa, a rugat-o să o ierte că trebuia să-i înfigă călcâiele în pântece, dar comenzile către cal erau foarte precise: călcâie în burtă și tras de ham. Prin urmare, prima aventură pe cal a fost ceva unic, pe care astăzi nu-și explică cum a trăit-o și, mai ales, cum a supraviețuit. „Să te urci pe cal e treabă serioasă, dar eu nu m-am bazat decât pe chimia cu animalul atunci. Am mers galop cu o viteză inimaginabilă, m-am îndepărtat kilometri întregi de cabană și de orice țipenie de om: eu și Stela ne-am aventurat pe dealuri, iar singurul contact cu lumea civilizată era doar o dronă care ne filma plimbarea. Și a fost cea mai frumoasă plimbare pe care am făcut-o vreodată în viețișoara mea. Nu am trăit niciun sentiment mai eliberator, nu credeam că există, de-adevăratelea, senzația că ești una cu pădurea, cu dealul, cu soarele”, a mai completat Bianca. Lecția de echitație de atunci a durat două zile, timp în care s-a filmat clipul „Dordidor”.

La cinci ani distanță, cu nostalgia sentimentului de libertate, febrei musculară și „beției” cu aer de munte, Bianca Purcărea a fost nevoită să urce din nou pe cal, pentru filmările la Regatul Cailor, și a transpirat iar de emoție doar urcând pe șa. „Oare cum am avut curajul să plec cu Stela atunci peste văi și dealuri, galop-galop, de nebună?!”, s-a întrebat vedeta, în timp ce încerca să își facă curaj să urce pe frumusețea cabalina de rasă.

 

Articole similare