Monden

Bianca Purcărea, cuvinte frumoase despre Angela Gheorghiu

Bianca Purcărea are numai cuvinte de laudă la adresa Angelei Gheorghiu, după ce a avut ocazia să stea față în față cu aceasta. Cele două s-au cunoscut atunci când a avut loc lansarea biografiei oficiale ,,O viață pentru artă”, o carte despre realitatea scenei văzută prin ochii sopranei.

Acesta a fost un prilej prin care pasionații de operă, și nu numai, au avut șansa să descopere viața tumultoasă a renumitei artiste, care a făcut ca numele României să stră­lucească pe cele mai mari scene ale lumii. O lectură emoționantă, la finalul căreia Bianca a înțeles că dorința de a reuși a sopranei a fost chiar motorul unui geniu. ,,Am avut ocazia să o privesc în ochi pe Angela Gheorghiu vorbindu-mi despre magia scenei, despre precizia fiecărui pas pe care îl face înainte, dar mai ales după ce se lasă cortina, despre muzică și destin, despre artă și perfecțiune. Mă onorează nespus însăși fotografia asta, făcută după ce încheiaserăm o discuție lungă despre Angela copil, care știa, ȘTIA!, că va ajunge aici, și despre Angela de astăzi, diva, superstarul, instituția”, a scris Bianca pe Facebook. Buzoianca s-a declarat norocoasă pentru lecția de rafinament și determinare pe care a primit-o. ,,Sunt cea mai norocoasă fată din lume!”, aceasta a fost declarația sinceră postată pe rețelele de socializare de către buzoianca Bianca Purcărea, după întâlnirea cu Angela Gheorghiu, care a marcat-o. Pe lângă detaliile inedite despre viață și succes, Bianca a mărtu­risit că a avut parte, gratuit, și de un masterclass de rafinament și determinare cum n-a mai primit niciodată, de la nimeni.

,,Eu am știut că am toate resursele în mine”, a spus soprana în interviu, care a mai completat că și ajutorul primit din partea profesorilor a contat mult în clădirea carierei sale internaționale. Au existat însă oameni, asemenea profesoarei Mia Barbu, care   și-au dat seama foarte devreme de geniul Angelei. Ultima lecție de canto a Angelei Gheorghiu a fost la 18 ani, pentru că atunci ,,era deja gata”, nu mai avea nevoie de nimic pentru a străluci pe scenă. Unul dintre primii ei admiratori, care i-a trimis și cele mai frumoase scrisori, este actorul Anthony Hopkins, iar soprana a spus, la lansarea cărții, că se gân­dește chiar să-i interpre­teze compozițiile.

Despre România, Angela vorbește mereu cu multă dragoste și pasiune, chiar și atunci când stă de vorbă cu Prințul Charles. Există și cineva care are grijă de sufletul ei. Este vorba despre Mihai, omul  care a fost inițial un admirator îndrăgostit de soprană.

La finalul evenimentului, Angela a spus că ar fi fericită dacă România ar pune mai mult preț pe valorile sale culturale și ar ști să se promoveze pe măsura talentului imens de care are parte.

Articole similare