marți, 07 iulie 2020

Benone Sinulescu a împlinit 83 de ani. Cinci „copii din flori” i-au bătut la uşă de-a lungul vieţii, dar buzoianul spune ca a iubit o singură femeie

Buzoianul Benone Sinulescu a împlinit în această săptămână, pe 24 mai, vârsta de 83 de ani. Unul dintre cei mai mari artişti de folclor din toate timpurile s-a născut în Siriu, iar în adolescenţă a cântat în corul bisericii, la Denii şi la Prohod. La 12 ani ştia pe de rost piesele Mariei Lătăreţu şi ale Ioanei Radu, alături de care mai târ­ziu avea cânte. În 1956, a înregistrat prima piesă, ,,La Lenuţa sub cerdac”. Se poate lăuda cu aproape 30 de albume şi turnee internaţionale.

Nea Beni, cum îl alintă prietenii, a fost adulat de domnişoare. În spatele scenei se spune ca domniţele făceau coadă la pupături şi la îmbrăţişări şi ar fi dat orice să-l întâlnească. Solistul susţine că era o fire timidă, introvertită, şi că nu ridica un deget să cucerească vreo femeie. Buzoianul recunoaşte că s-a luptat doar pentru inima soţiei, alături de care are o căsnicie feri­cită de peste 40 de ani.

„A venit un băiat şi a spus: <Mi-a zis mama că sunteţi tatăl meu>”

Talentul muzical i-a adus rapid celebritatea şi, odată cu ea, au apărut, inevitabil, şi admiratoarele. „Am avut multe cereri în căsătorie, în tinereţe. Fetele veneau pur şi simplu la spectacole şi mă cereau de bărbat. Mai târziu, mă trezeam la concerte cu mulţi tineri. Venea câte unul şi spunea că e fiul meu. Odată, la Iaşi, a venit un băiat şi a spus: <Mi-a zis mama că sunteţi tatăl meu>. Mă uitam la el, nu semănam. Altădată, la Timişoara, am păţit la fel. A ve­nit altul şi mi-a spus, tot aşa, că sunt tatăl lui”, a povestit Benone Sinulescu pentru reporterii Click.

Făcând un calcul rapid, el spune ca vreo cinci „copii” i-au bătut la ,,uşă”, în culisele spectacolelor prin ţară. „O fată mi-a spus că o cheamă Benonia şi că este rodul iubirii mele cu mama ei”, a mai declarat zâmbind nea Beni. Însă de fiecare dată artistul buzoian a povestit ca s-a amuzat de astfel de episoade, pentru că ştia că „nu a umblat prin sat”: „Am fost un introvertit, nu îmi plăcea să îmi divulg sentimentele. Soţia mea a fost singura femeie căreia i-am spus primul <Te iubesc>. Îi mai spun şi acum, zilnic”, mai declarat Benone Sinulescu în cadrul aceluiaşi interviu.

De-a lungul timpului, artistul a fost pus şi în situaţii delicate, de către fani. „Într-o dimineaţă, după un concert la Sighişoara, când să ies din cameră, am călcat pe cineva. Era fiica primarului, din câte am aflat ulterior, o elevă îndrăgostită de mine, care a dormit la uşa mea. Am fugit cât am putut, nu de alta, dar era periculos pe atu­nci să îmi iasă vorbe cu fata aia”, a mai povestit buzoianul.

S-a zvonit că şi-a omorât soţia

Pentru că femeile erau to­pite după el, bărbaţii începuseră, în Epoca de Aur, să lanseze tot felul de bârfe macabre pe seama lui Benone. S-a zvonit că şi-ar fi ucis soţia cu toporul. Interesant este că, la acea vreme, artistul nici măcar nu era căsătorit. Iar la concerte se trezea cu diverse persoane cu imaginaţie bolnavă.

„Unul mi-a zis că are o cămaşă de la mine, de pe vremea când am fi stat împreună, la închisoare. <Tu dormeai dedesubt, eu în patul de deasupra>”, mi-a spus odată unul.  Până la urmă artistul avea să îşi găsească ,,naşul” în persona actualei soţii.

„Este vorba despre Elena, absolventă de Chimie Alimentară. Leni mi s-a părut o ardeleancă mai… băţoasă, s-a ţinut tare. Un an de zile am încins telefoanele cu vorbuliţe multe şi de toate genurile, dar şi cu oprelişti. Pe Leni am cunoscut-o prin intermediul regretatei Ileana Sărăroiu, care a invitat-o la masă, după un spectacol. Ne-am înţeles bine, încă de la început. Ne iubim şi acum, după atâţia de ani. Soţia este cel mai bun cri­tic al meu. Câteodată ne mai şi contrazicem. Ea s-a ferit totdeauna să iasă în faţă, nu i-a plăcut să iasă în evidenţă. Nu avem copii, ea a pierdut câteva sarcini”, a mărtu­risit Benone.

loading...
error: Content is protected !!