marți, 07 iulie 2020

Gimnaştii buzoieni Burtănete, oficial la CSA Steaua Bucureşti!

• Până luna trecută, când secţia a fost dezactivată, ei fuseseră legitimaţi la SCM Gloria Buzău

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anunţat, oficial, legitimarea gimnaştilor buzoieni Gabriel şi Robert Burtănete, fraţi gemeni în vârstă de 18 ani, care au activat până luna trecută la SCM Gloria Buzău.

„Cei mai buni tineri gimnaşti români au semnat, astăzi (n.r., luni) cu Steaua. Fraţii gemeni Gabriel şi Robert Burtănete, care s-au clasat pe podium la Jocurile Olimpice de tineret în 2019, se vor antrena alături de idolul lor,  Marian Drăgulescu, legitimat şi el la Steaua. Gabriel şi Robert au potenţialul de a readuce României gloria de altă dată în gimnastică. Noi le dorim mult succes şi numeroase realizări pentru clubul nostru”, a menţionat CSA Steaua pe contul oficial de YouTube.

„E concurenţă între noi şi ne motivăm unul pe altul” 

Gabriel Burtănete, me­daliat cu aur în proba de sărituri la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică pentru juniori de la Gyor (Ungaria), des­făşurate anul trecut, a declarat că se bucură de faptul că fratele său se află mereu în sală alături de el.

„Noi am început gimnastica de la 6 ani, aveam multă energie şi părinţii s-au gândit atunci să ne ducă la un sport. E bine că facem amândoi gimnastică pentru că e concurenţă între noi şi ne motivăm unul pe altul în sală. Proba ­prefe­rată este cea de la sărituri”, a menţionat campionul modial de juniori.

Fratele său a afirmat, la rândul său, că are două probe preferate şi că gimnastica i-a plăcut de prima oară. „Primul sport pe care l-am făcut a fost gimnastica. Mie cel mai mult îmi plac săriturile şi paralelele”, a declarat Robert Bur­tănete.

Atraşi şi de o carieră militară

La sfârşitul lunii trecute, printr-o Hotărâre a Consiliului Local Municipal, secţia de gimnastică a SCM Gloria Buzău a fost dezactivată.  Secţia se confrunta cu o situaţie mai specială.

În doi ani de la înfiinţare, nu a avut decât doi sportivi de performanţă legitimaţi, fraţii Gabriel şi Robert Burtanete, care, la terminarea junioratului, au refuzat prelungirea contractului de activitate sportivă (CAS) şi au solicitat transferul la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, datorită unor oferte mai avantajoase, respectiv încadrarea în rândul cadrelor M.Ap.N., după cum a precizat, la vremea respectivă, clubul din Crâng prin intermediul unui comunicat.

loading...
error: Content is protected !!