Administrație

Bazin acoperit la Sărata Monteoru

Este primul obiectiv, din cele 10 anunţate de preşedintele Consiliului Județean la finele anului trecut

Stațiunea Sărata Monteoru va avea, chiar din acest an, un bazin de înot, care va constitui, implicit, şi un nou punct de atracţii pentru vizitatorii zonei. Este vorba despre un bazin de dimensiuni reduse, adresat atât copiilor, cât și adulților.

Proiectul este iniţiat de Consiliul Judeţean şi va fi implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Sărata Monteoru. Investiția se estimează la valoarea de aproximativ 400.000 euro, din care Consiliul Județean va contribui cu suma de 300.000 euro, iar restul va fi asigurat de Consiliul Local al comunei Merei.  

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Buzău, bazinul de înot acoperit va beneficia de dotări complete și va avea o capacitate maximă de 30 de persoane. În noul centru de agrement, imediat după ce va fi dat în folosință, se vor organiza și cursuri de înot pentru copii.

Obiectivul anunţat ca investiţie în perioada imediat următoare în Staţiunea de la Monteoru face parte, de altfel, dintr-un plan al preşedintelui Neagu, devoalat presei locale chiar la întâlnirea de sfârşitul anului 2023, când amintea că are în plan dezvoltarea unei idei personale, dar care va fi aprofundată de specialişti, astfel încât execuţiile tehnice să fie făcute la costuri accesibile, pentru că programul ar fi urmat să fie finanţat de la bugetul judeţului.

„Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în județ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învață în școlile din județ, ca aceștia să poată merge în aceste locuri să își desfășoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în țări mult mai dezvoltate și am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Județean și chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin”, spunea Neagu la finele anului trecut.

La momentul discuţiei cu presa locală, primele consultări cu specialiştii erau deja consumate şi puteau fi avansate estimări. Un prim pas pentru demararea proiectului rămâne încheierea unor parteneriate între Consiliul Judeţean şi primăriile din judeţ dispuse să cofinanțeze construirea acestor obiective. „Ar costa undeva la 300.000 de euro construcția propriu-zisă, fără utilitățile la care ar trebui racordat. Nu ar fi o sumă foarte mare. Prin parteneriate între primării și Consiliul Județean ar putea fi făcute. Trebuie însă văzut foarte clar. Să le amplasăm acolo unde sunt copii în școli și ar avea cine să beneficieze de ele. M-am gândit că astfel de zone ar fi orașele mai mici din județ, Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele. Nu am identificat încă sursa de finanțare, dar nu spun că nu ar putea fi făcute cu resurse proprii, însă trebuie foarte bine gândită treaba”, a mai spus în decembrie, 2023, preşedintele Neagu.

Tot atunci s-a avansat şi ideea că primele bazine didactice vor fi construite la Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele, cele trei orașe ale județului, dar primul pe listă s-a dovedit a fi cel de la Monteoru, ce va fi construit în colaborare cu Primăria Merei.  De asemenea, preşedintele Petre Emanoil Neagu a explicat că bazinele de înot vor fi destinate elevilor exclusiv în scop didactic. Elevii vor putea ţine aici orele de sport, prin rotație, iar de instruirea acestora ar trebui să se ocupe profesorii de educaţie fizică şi sport, prin realizarea unui protocol cu inspectoratul şcolar.

2 Comentarii

  1. Până o sa se construiască bazinele de înot versus sălile de sport tip Elena Udrea, Don Neagu vezi ce faci cu parcul Crâng că nu i frumos. Nu e bine că PSD ul și prietenul Lepadatu sa distrugă o emblemă a Buzaului

  2. Atât poate CJ Buzau, capacitate maximă de 30 de persoane, asta este investiție cu care să te lauzi, jalnic!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker