marți, 13 aprilie 2021

Barna le-a dat în cap useriștilor buzoieni cu lista pentru parlamentare: l-a impus pe deputatul Emanuel Ungureanu

Scandalul de la Buzău din interiorul Alianței USR-PLUS pe tema listelor de candidați pentru alegerile parlamentare a fost tranșat de conducerile centrale ale celor două formațiuni politice, prin poziționarea pe primul loc la Camera Deputaților a deputatului clujean Emanuel Ungureanu, scrie G4Media. Informația a fost confirmată pentru OPINIA de surse din interiorul USR Buzău.

Decizia centrului a fost necesară întrucât organizațiile PLUS și USR Buzău nu s-au înțeles și nu au organizat o adunare generală pentru a valida o listă de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.  „Conform procedurii, urma ca Biroul Național să desemneze candidații pentru Buzău. În timpul discuțiilor din ședința Biroului Național a venit o listă scrisă cu pixul de la organizația din Buzău, cu ștersături, iar Emanuel Ungureanu se afla pe primul loc pe lista respectivă. Au fost discuții contradictorii în ședința Biroului Național, apoi s-a supus la vot”, au declarat surse USR pentru G4Media. Conform acestora, în Biroul Național s-a supus la vot lista respectivă, iar echipa lui Dan Barna a votat în favoarea menținerii lui Ungureanu cap de listă la Camera Deputaților, în județul Buzău.

În cadrul Convenției județene Cluj, delegații USR-PLUS l-au scos pe Ungureanu în afara locurilor eligibile; mai precis acesta s-a ales doar cu locul 5 pe lista candidaților la Camera Deputaților. Cei mai mulți delegați clujeni erau membrii PLUS, care nu l-au susținut pe Ungureanu, fiind nemulțumiți de comportamentul deputatului, așa cum nu l-au susținut nici pe senatorul Mihai Goțiu (acesta s-a ales cu locul al doilea pe lista candidaților la Senat, considerat loc neeligibil). „Ungureanu, pe tăcute, și-a aranjat cu Dan Barna să se mute la Buzău”, a precizat aceeași sursă pentru G4Media. Dacă la alegerile parlamentare USR-PLUS va scoate un scor apropiat de cel obținut la locale, Emanuel Ungureanu se va regăsi în Camera Deputaților și în mandatul 2020 -2024.

Surse din USR Buzău au declarat pentru OPINIA că decizia lui Dan Barna de a-l valida pe Emanuel Ungureanu pe primul loc pe lista de candidați pentru Camera Deputaților nu este singura care lovește sub centură gruparea Petrică-Ionică, aflată la conducerea organizației buzoiene. Astfel, ar fi dispărut de pe listă doi dintre cei trei incluși pe lista inițială a USR Buzău, listă care ar fi trebuit completată cu propunerile PLUS; de la Senat a fost eliminat Laurențiu Belizan, iar de la Camera Deputaților a fost scos din cărți Gabriel Ionică, autorul dezastrului electoral care a lăsat USR-PLUS pe dinafara Consiliului Județean. De altfel, susținerea celor trei a fost și miza refuzului președintelui Petrică Cîrstea de a negocia cu PLUS pe plan local, speranța sa fiind o nouă susținere necondiționată din partea lui Barna.

În ceea ce privește PLUS Buzău, sursele noastre spun că primul loc pe lista de candidați pentru Senat ar aparține unui membru al partidului condus de Dacian Cioloș.

2 COMENTARII

  1. Irinel Cîrstea a facut ca de obicei manevre in ideea de a anihila pe Mihai Moraru PLUS.Pentru asta, i-a sacrificat pe bunii lui prieteni Ionica si Belizan.
    Urmeaza o infuzie masiva in USR de membrii PNL, PMP si PNTCD, pentru a bloca PLUS Buzau la alegerile comune de Birouri judetene si conducere USR PLUS.

Comments are closed.

loading...