Sport

Baraj cu Vrancea pentru Liga a III-a

Dubla manșă se va juca în iunie

Federația Română de Fotbal a stabilit marți, 6 februarie 2024, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3. Campioana județului Buzău se va duela cu reprezentata județului Vrancea.

În situația în care echipa campioană nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, deoarece nu deține personalitate juridică și/sau CIS, jocurile de baraj în care era repartizată nu se vor disputa, adversara, dacă îndeplineşte condițiile de participare, urmând să fie declarată câștigătoare.

Întrucât a fost eliminat principiul avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine, la puncte și golaveraj, jocul retur se va prelungi cu două reprize de câte 15 minute. În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare, în conformitate cu Legile Jocului.

Cel mai recent duel de promovare între reprezentantele celor două județe s-a consemnat în 2022, atunci când Voința Limpeziș, reprezentantă a Buzăului, s-a impus în detrimentul celor de la Victoria Gugești, cu scorul general de 5 la 3. Dubla manșă dintre Limpeziș și Gugești a stârnit controverse, după ce vrâncenii făceau apel la comisiile din cadrul Federației Române de Fotbal, contestând rezultatul, pe motiv că echipa din Buzău folosise cinci jucători fără drept de joc. În cele din urmă, verdictul s-a dat în favoarea celor de la Limpeziș.

Victoria Gugești ar putea fi și anul acesta adversară a campioanei județului nostru, întrucât conduce în clasamentul Superligii Vrancea, cu 33 de puncte acumulate, urmată la numai trei puncte de CSM Adjud. La Buzău, Voința Lanurile conduce autoritar clasamentul Ligii a IV-a, cu 40 de puncte, urmată de Săgeata și Cernătești, cu câte 33, respectiv 32 de puncte. Lucrurile s-ar putea schimba, însă, întrucât anul acesta primul eșalon al județului se dispută după sistem play-off. Zestrea de puncte acumulate în prima parte a sezonului nu se înjumătățește, precum în Superligă, însă se va juca „fiecare cu fiecare”, astfel că liderul poate fi surclasat.

Meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, în data de 16 iunie 2024, ora 18.00, turul, respectiv 23 iunie 2024, ora 17.30, returul.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker