sâmbătă, 11 iulie 2020

Bădulescu vrea iar să „unifice dreapta”; data trecută a unificat-o până a migrat de la PMP la ALDE

La scurt timp după aflarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale – care au indicat că Alianţa „Un Om” a obţinut la nivelul judeţului un procent mult sub suma procentelor strânse la alegerile europarlamentare de partidele componente, Alianţa Libe­ralilor şi Democraţilor şi PRO România -, senatorul ALDE Dorin Bădulescu a aruncat din nou în spaţiul public sloganul „unificării dreptei”. Istoria recentă a arătat însă că această noţiune, vehiculată strict la nivelului Buzău de Adrian Mocanu, Dorin Bădulescu & Co., a fost urmată de migraţia celor doi şi a grupului de fideli de la Partidul Mişcarea Populară spre Alianţa Liberalilor şi Democraţilor. Mişcare care a adăugat încă o floare în ­bu­cehetele de traseişti ale celor doi.

„Rezultatele obţinute pe 10 noiembrie 2019 de candidaţii susţinuţi de partidele de dreapta şi centru-dreapta arată că Buzăul poate mai mult. Nu mai este atât de <roşu>, însă a rămas printre cele zece judeţe din ţară unde forţa dreptei este atât de divizată încât nu permite ca alegerile să fie câştigate. România are o singură direcţie în acest moment, spre dezvoltare prin muncă, spre sprijinirea iniţiativei private, spre creştere economică bazată pe producţie, spre promovarea libertăţilor individuale, ceea ce reprezintă esenţa politicilor de centru dreapta, iar Buzăul nu trebuie să facă excepţie.

Este nevoie ca, şi la Buzău, forţele politice de dreapta, de opoziţie la ­pu­terea locală, să îşi dea mâna şi să contribuie decisiv la eliminarea etichetei de <judeţ roşu>, iar cea mai bună ocazie este turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Este momentul ca orgoliile liderilor de centru-dreapta, de opoziţie, să fie lăsate în urmă, şi aceştia să colaboreze pentru susţinerea candidatului din partea dreaptă, pentru că numai astfel putem să aducem Buzăul pe harta judeţelor normale.

Pentru a realiza acest obiectiv, fac apel la toţi liderii partidelor de centru-dreapta, de opoziţie la puterea locală, începând cu ALDE, PNL, USR, PMP şi PRO România, să ne întâlnim de urgenţă şi să stabilim împreună strategia de urmat în fiecare localitate a judeţului pentru a acţiona unitar, astfel încât să reuşim ca pe data de 24 noiembrie 2019 să demonstrăm că Buzăul nu mai este un <judeţ roşu>”, a transmis Bădulescu într-un comunicat de presă.

Lăsând la o parte faptul că Bădulescu amestecă în ciorba unificării dreptei şi PRO România, partid asumat de stânga, gata oricând să colaboreze cu PSD cu condiţia dispariţiei de pe firmament a Vioricăi Dăncilă şi a reziduurilor epocii Dragnea, propunerea sa este refuzată de liderii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal. Răspunzând la o întrebare adresată pe această temă de reporterul OPINIA, preşe­dintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu, a spus că o alianţă cu oameni precum senatorul Bădulescu este imposbilă. Aceasta pentru că, până la ieşirea ALDE de la guvernare, membrii acestei formaţiuni politice s-a bucurat de toate avantajele pe care le oferă proximitatea plăcintei puterii.

„Ceea ce pot eu să vă spun cu certitudine că cu persoana la care faceţi referire va fi foarte greu sau aproape imposibil să facem un asemenea aranjament. Bineînţeles auzim şi noi că, de fiecare dată când apar anumite chestiuni, <Domnule, suntem cei care dorim şi vrem şi noi, vom reuşi cu toţii să unificăm dreapta>. De fapt, acesta a fost cercul. Dar eu vin şi spun în felul următor, şi trebuie să o spunem răspicat: nu poţi să fii, să încerci sau să doreşti să uneşti dreapta, atât timp cât tu, până mai ieri-alaltăieri, ai stat în guvern, ai beneficiat de toată susţinerea şi ai susţinut PSD la guvernare, ai beneficiat de toate avantajele acestei guvernări, ai oameni care ţi-au intrat în deconcentrate, în prefecturi, şi, deodată constaţi şi îţi aduci aminte că, de fapt, eşti un liberal şi că doreşti neapărat să unifici dreapta în judeţul Buzău; mă mir că nu vrea să treacă în Vrancea şi în alte judeţe limitrofe Buzăului. Este aproape imposibil; este deja sfidător, zic eu. Toţi buzoienii îşi vor da seama că vor să îi păcălească din capul locului. Deci, astăzi, sau până acum două săptămâni, ai fost în guvern şi ai susţinut guvernul Dăncilă, şi ai participat timp de trei ani de zile la susţinerea a tot ce s-a întâmplat rău în România. Şi, deodată, spui <Gata, m-am hotărât, trec în partea dreaptă şi chiar dorim să facem treabă, dorim să fim cei mai vehemenţi lideri ai dreptei>. Este imposibil să treci de fiecare dată doar acolo unde este puterea. Eu vorbesc asta în plan local; cu siguranţă acest lucru nu se întâmplă şi în alte judeţe”, a spus preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Cristinel Romanescu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!