miercuri, 27 mai 2020

A treia rectificare de buget pentru extinderea şi dotarea secţiei UPU-SMURD

În şedinţa extraordinară de la finele  săptămânii trecute, consilierii judeţeni  au aprobat o nouă rectificare a bugetului alocat proiectului de extindere şi dotare a secţiei UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este cea de-a treia modificare de buget pe care o suportă Consiliul Judeţean Buzău care şi-a asumat costurile neeligibile ale proiectului de reabilitare a UPU, care beneficiază de finanţare europeană.

Practic, pentru ca acest proiect să fie dus la capăt cu bine, Consiliul Judeţean trebuie să suporte din bugetul propriu costurile neeligibile la care se adaugă cota de  2% din ­va­loarea eligibilă. Din fonduri europene, proiectul beneficiază o finanţare de 6,8 milioane de lei, în timp ce valoarea totală estimată iniţial era de aproape 16,5 milioane de lei.

Calculele costurilor pentru Unitatea de Primiri Urgenţe au fost date peste cap de modificările survenite între momentul întocmirii studiului de fezabilitate, respectiv anul 2010, şi anul 2018, când au apărut modificări la nivelul costurilor generate şi de legislaţia în construcţii, care prevede o creştere a salariului minim în acest sector. Apoi au apărut şi costuri generate de proiectare şi astfel, după rectificările din lunile martie şi septembrie, a mai fost necesară o a treia rectificare, motiv pentru care s-a supus aprobării în şedinţa Consiliului Judeţean, care va avea de suportat aproape 16 milioane de lei, valoarea neeligibilă a proiectului, la care se vor adăuga peste 136.000 de lei, reprezentând contribuţia de 2% din ­va­loarea eligibilă a proiectului .

loading...
error: Content is protected !!