Educație

Bacalaureat/Ce spun concurenții despre subiectele la matematică și istorie

Examenul de bacalaureat a continuat astăzi cu proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie. Subiectele la matematică au fost diferite în funcție de profilul urmat de fiecare candidat: Mate-Info. Ştiinţele Naturii, Tehnologic, Pedagogic Subiecte Matematică. Elevii de la mate-info (M1) au avut de rezolvat exerciții cu o matrice și un polinom.

La istorie, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pornind de la un text despre comunism și Uniunea Sovietică la subiectul I. La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu pe tema spațiului românesc în perioada Evului Mediu.

Ultima probă scrisă a sesiunii iunie-iulie a examenului va avea loc joi, iar pe data de 8 iulie este programată afişarea primelor rezultate.

În jurul orei 12,00, în fața Colegiului Hasdeu, concurenții care au ieșit din examen mărturiseau că subiectele la matematică au fost mai ușoare decât se așteptau, iar la istorie, doar o singură cerință putea ridica probleme.

„Cel mai frică mi-a fost de matematică”

„La matematică ne-au picat exerciții cu limite de funcții… Nu ne-a dat anul acesta cu poligoane. Un subiect ceva mai greu a fost cel cu limite de funcții și integrale. Vreau să merg mai departe la Medicină. Nu am nevoie de o anumită medie la Bac pentru admiterea la facultate. Proba Bacalaureatului de care îmi era cel mai frică era chiar cea de matematică”, a declarat Teodora Stângă.

 

„La subiectul III trebuia să te gândești bine la anii de domnie”

„Examenul la istorie nu a fost nici foarte greu, nici foarte ușor. A fost accesibil pentru persoanele care chiar au învățat în timpul anului. Subiectul III a fost despre autonomii și domnitori, și trebuia să te gândești mai mult la ani. Sper să iau o notă bună. M-am consultat cu doamna profesoară de istorie și cred că totul va fi bine. Vreau să merg mai departe la Drept”, a declarat Iulia Cristina Vijulie.

 

„Mi s-a părut mai ușor decât la Simulare”

„Au fost subiecte frumoase la matematică. Mi-au plăcut. Nu mi s-a părut nimic dificil. Poate „c”-urile au fost puțin mai dificile din punct de vedere al conținutului, dar mie nu mi-au pus probleme și m-am descurcat. Mi s-a părut mai ușor decât la Simulare”, a declarat Gabriela Ene.

 

 

„Elevii nu prea învață despre Iancu de Hunedoara”

„Eu spun că am făcut destul de bine la examenul de istorie, chiar dacă subiectele au fost destul de complicate. Am stat azi noapte și am învățat destul de mult, am dormit cam puțin și am funcționat cam greu. Totuși nu au fost subiecte extraordinar de grele. La eseu putea fi o mică încurcătură, în sensul că trebuia să știi Iancu de Hunedoara, ceva ce nu prea se învață de către elevi. La domnitori, mai degrabă te gândești să scrii despre Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu… Despre Iancu de Hunedoara a trebuit să improvizez puțin. Am mai scris și despre Alexandru cel Bun”, a declarat Radu Iordache.

„Destul de ușor pentru nivelul nostru”

„Am susținut proba de matematică M1 pentru profilul Matematică-Informatică și mi s-a părut destul de ușor pentru nivelul nostru. Sper să iau o notă destul de bună. Nu cred că au fost subiecte grele. Poate subiectul II, punctul c, unde trebuia să gândești rapid”, a declarat Ion Alexandru.

 

 

Un comentariu

  1. Mulțimim supraveghetorilor, co fără indulgența lor ne-am fi descurcat mult mai greu. Sper să se posteze în fața camerilor, de filmat său să ne lase să comunicăm între noi și la teia probă

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker