Administrație

Gunoaiele din canalizare țin pe jar Compania de Apă

Directorul Companiei de Apă, Simona Săvulescu, a declarat că cele mai multe probleme în ceea ce privește canalizarea sunt cauzate de gunoaiele aruncate aici, care înfundă țevile, în ciuda apelurilor repetate ale reprezentanților operatorului regional de alimentare cu apă de a nu mai confunda canalizarea cu tomberoanele. „Marea majoritate a problemelor de colmatare a rețelei de canalizare sunt cauzate de faptul că în canalizare se aruncă tot ce vrei și ce nu vrei și ce nu trebuie”, a declarat directorul Companiei de Apă, pentru Campus Tv.

Problema este că decolmatarea se poate realiza doar cu ajutorul echipamentelor invazive, care folosesc apă la presiunea de 200 de bari pentru a curăța conductele înfundate, iar acest lucru are efecte nefaste și asupra sistemului de canalizare. Vechimea țevilor și șubrezirea lor în timp le fac vulnerabile la incidente mai mult sau mai puțin extinse, iar lucrările de intervenție sunt absolut necesare.

Simona Săvulescu

În ultimele săptămâni, incidentele cauzate de aruncarea necorespunzătoare a gunoaielor au rezultat într-o groapă adâncă de patru metri săpată pe Bulevardul Unirii, pentru a schimba 40 metri de țeavă, din care s-a scos moloz și materiale textile aruncate aiurea de oameni. „Asta face să fim nevoiți să intervenim cu aceste utilaje de presiune foarte înaltă. Un echipament din acelea pe care le vedeți circulând pe stradă sau realizând lucrări punctual la rețeaua de canalizare, aruncă apă cu o presiune de 200 de bari. Să vii și să dai apă la presiune de 200 de bari, se deteriorează rapid (țevile, n.red.). Și ăsta este un factor care a condus inclusiv la ce se întâmplă acum pe Bulevardul Unirii. În această zonă, în dreptul blocurilor E2, E3, am fost de multe ori în situația să decolmatăm acea zonă, tocmai pentru că au fost aruncate obiecte care nu trebuie să se afle în canalizare și canalizarea respectivă era colmatată. Am fost nevoiți să intervenim în mod repetat cu o metodă destul de agresivă pentru rezistența tuburilor de canalizare”, a mai adăugat Simona Săvulescu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker