marți, 11 august 2020

Apocalipsa după Io(a)n (Barbu)

Nu există şedinţă a Consi­liului Municipal în care să nu avem parte de cel puţin câte un spectacol oferit de reprezentanţi ai opoziţiei locale; şi cum alegerile nu sunt deloc departe, show-urile sunt din ce în ce mai dese, dar şi mai pline de ridicol.

Astfel, marţi, la şedinţa extraordinară consacrată, în special, adoptării bugetului muncipiului Buzău pentru anul în curs, au izbutit să se dea în spectacol consilierii Partidului Naţional Liberal Constantin Ionescu şi Ion Barbu. Astfel la proiectul de hotărâre privind bugetul local, Constantin Ionescu i-a reproşat primarului Constantin Toma că prevederile bugetului pe anul 2020 nu corespund cu programul electoral cu care acesta a câştigat cursa pentru Palatul Comunal în urmă cu aproape patru ani. Fără însă a face vreo referire strictă la proiectul în discuţie. A urmat, la acelaşi punct, intervenţia colegului său de partid Ion Barbu, care a ţinut plenului Consiliului Local o veritabilă teorie a ,,rahatului”, reproşându-i primarului lipsa toaletelor ecologice din municipiu; toate acestea când trebuia discutat pe marginea unui buget de 73 de ­mi­lioane de euro, din care aproximativ 29 milioane pentru investiţii de amploare.

Capacul l-a pus tot Barbu la hotărârea privind aprobarea implementării proiectului european ,,Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând staţii automate de închiriere a biciletelor” şi-a cheltuielilor legate de acesta. ,,Ăsta e proiect? Avem camere de supraveghere în tot oraşul? Vă spun eu cu bicicletele acestea, le vom căuta”, a spus Barbu. ,,Vreţi să spuneţi că buzoienii sunt hoţi?”, a întrebat primarul Constantin Toma. ,,Poliţia Locală dă din umeri, Poliţia Naţională dă din umeri. Bandele acestea de tineri, habar nu am de unde vin, forţează uşile instituţiilor. Când merg la Poliţia Locală, îmi spun <Cu cine să facem, că ne-a desfiinţat domnul primar>. Poliţia Naţio­nală spune <Domnule, noi ieşim la pensie, lăsaţi-ne în pace, avem alte priorităţi>. Gândiţi-vă unde am ajuns. Iar acum venim şi facem ce? Închiriem biciclete”, şi-a încheiat Barbu descrierea apocaliptică a unui Buzău aflat sub stăpânirea bandelor, un oraş în care forţele de ordine dau din umeri. Mai ceva ca-n ­Apo­calipsa după Ioan! Ca în ­Apo­calipsa după Io(a)n Barbu…

loading...
error: Content is protected !!