Educație

Aplicația fondată de un buzoian pentru lecții online oferă acces gratuit profesorilor și elevilor până la sfârșitul anului

• Platforma a integrat funcționalitățile Zoom și le permite astfel utilizatorilor să creeze video-conferințe

Gândită inițial ca o aplicație destinată grădinițelor și interacțiunii dintre copii, ­edu­catori și părinți, Kinderpedia oferă acum, în contextul stării de urgență și al școlilor închise, opțiunea de lecții online în mod gratuit școlilor publice, până la sfârșitul anului școlar.

Platforma Kinderpedia a fost lansată în 2016 de către buzoianul Daniel Rogoz și Evelina Necula. Spre deosebire de Adservio, Kinderpedia a integrat ­funcțio­nalitățile Zoom și le permite astfel utilizatorilor să creeze video-conferințe pentru materiile din orar și să invite copiii direct în aplicație. Funcția de video-conferință este disponibilă pentru toți utilizatorii curenți ai platformei, care o vor regăsi în meniul principal. Aceștia pot transforma orice activitate din orar într-o lecție online, cu click pe opțiunea „Programează video-conferință”.

Pentru a sprijini sistemul public de educație, care întâmpină acum o criză fără precedent, Kinderpedia oferă opțiunea de lecții online în mod gratuit școlilor publice, până la sfârșitul anului școlar. Pașii pe care școlile trebuie să ii urmeze sunt simpli: crearea contului școlii, adăugarea claselor, adăugarea profesorilor, adăugarea copiilor – atât profesorii cât și părinții primesc un e-mail de invitație pe platformă – adăugarea orarului și activarea opțiunii de lecție video la distanță pentru materia sau materiile dorite. Tot pe platformă, profesorii au posibilitatea să facă prezența, să dea note, să adauge teme și proiecte, să ofere feedback părinților etc. Înregistrarea pe platformă și trainingul pentru utilizatori se vor realiza online, cu sprijinul echipei de suport și al librăriei de tutoriale în română și engleză.

„Am fost motivați să facem și mai multe lucruri în ajutorul profesorilor”

„Ne-am dat seama în această perioada de trei săptămâni că educatorii și profesorii au nevoie și de mai mult ajutor din partea noastră. Ne-am auzit la telefon cu profesori pasionați care își doreau să țină legătura cu elevii de la clasă, dar din păcate nu aveau nici măcar o adresa de e-mail?, auziseră despre noi că facem treabă bună și avem printre cele mai ușor accesibile platforme. Am discutat cu profesori care au spus ca au testat și alte soluții, dar lor le place Kinderpedia că ei <pe asta o înțeleg>. Ne-am bucurat și am fost motivați să facem și mai multe lucruri în ajutorul lor. Am simplificat și mai mult procesul de onboarding (hai să îi spun mai pe limba tuturor… cum să îți faci un cont în 2 minute). Sunt pesimist, durează mai puțin de atât, o să vedeți în filmulețul atașat că îi ia cam 30 de secunde unui profesor să își facă cont dacă are deja o adresa de e-mail. Ei bine, și după ce îți faci cont, ce mai faci? Mai aloci 10 minute și apoi totul merge ca uns: 1. îți faci cont de cadru didactic (profesor, educator, director); 2. adaugi elevii în grupă sau le dai codul grupei și se vor înregistra singuri; 3. pregătești orarul clasei și îți activez modulul de video conferință; 4. distribui resurse educaționale cu elevii, le dai teme și comunici prin mesaje – am mărit limita la 50MB per fișier; 5. te vezi cu elevii la lecțiile video și la final le dai îmbrățișări virtuale. Sunt sigur că tu ești un erou, ești unul dintre profesorii din școala ta care a putut, așa că sigur vor putea și ceilalți, ajută-i și tu să fie eroii propriilor elevi! Succes la clasă, eu și echipa Kinderpedia suntem aici pentru tine!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de buzoianul Daniel Rogoz.

Daniel Rogoz a absolvit în 2004 Colegiul Hasdeu și în 2009 Universitatea Politehnică București.

Kinderpedia este o platformă de tip cloud, multi-language și multi-currency, găzduită în siguranță pe serverele Amazon, funcțio­nează ca o aplicație nativă pe Android și iOS și este, de asemenea, accesibilă din orice browser.
Kinderpedia a primit numeroase recunoașteri internaționale și locale pentru contribuția sa la transformarea educației. Platforma a obținut locul întâi la acceleratorul Innovators for Children, organizat de Impact Hub Bucharest cu sprijinul Fondation Botnar și s-a plasat pe a treia poziție la Startarium, cea mai populară competiție antreprenorială din România.
Kinderpedia a fost recunoscută că business cu impact social la European Angel Investment Summit la Burxelles și a obținut Seal of Excellence din partea Comisiei Europene pe SME Instrument, Phase II.
Pentru caracterul inovator al soluției și pentru impactul pe care îl aduce în educație, Kinderpedia a primit titlul Innovator of the Year la Gala Business Review – ex aequo – și a fost listată de Business Magazin în catalogul celor mai inovatoare companii din România.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker