sâmbătă, 06 iunie 2020

Sportul buzoian primește vești bune de la Guvern

• „Legislația trebuie adaptată din mers la noua realitate”, spune ministrul Ionuț Stroe

Sportul primește tot sprijinul de care este nevoie pe perioada stării de urgență declarată în urma pandemiei de coronavirus. Este asigurarea făcută de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, care a declarat  că sportivii și angajații cluburilor se vor bucura de sprijin din partea Guvernului pe perioada stării de urgență ca urmare a modificărilor și completărilor aduse ordonanței privind indemnizația de 75% din câștigul salarial mediu brut acordată de stat pe perioada suspendării contractelor angajaților.

„Sportivii care își des­fășoară activitatea în baza unui contract de activitate sportivă (CAS) reprezintă segmentul social cel mai vulnerabil, pentru că ei nu aveau până acum acces la sistemele de securitate socială. Am reușit prin intermediul acestei ordonanțe ca ei să beneficieze, totuși, de același tratament ca și cei care au contracte individuale de muncă. Mai mult, am reușit să ­clari­ficăm modul în care clu­burile vor fi sprijinite în perioada grea prin care trecem. Le­gislația trebuie adaptată din mers la noua realitate. În vederea eliminării birocrației și aplicării eficiente a măsurii luate de Guvern pentru a ajuta activitatea sportivă, am gândit împreună cu reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Sociale o procedură simplă, care să fie accesibilă tuturor structurilor spor­tive afectate. Sunt în contact permanent cu pre­ședinții de federații, dar și cu sportivii, pentru a evalua împreună ce măsuri pot fi luate. Este o situație extrem de grea pentru toată lumea și fac apel către structurile sportive să gestioneze cât mai res­ponsabil această stare de urgență și să acceseze toate facilitățile pe care Guvernul le pune la dispoziție pentru a-și ajuta sportivii și angajații”, a spus Ionuț Stroe, într-un comunicat de presă al MTS.

Gură de oxigen pentru SCM Gloria

Sportivii celui mai mare club din județ, SCM Gloria Buzău, sunt remunerați tocmai în baza unor contracte de activitate spor­tivă.

Pentru ei, dar și pentru alți sportivi ori angați ai acestui sistem, această facilitate oferită de Guvern permite, în primul rând, evitarea unor măsuri mai drastice, precum rezilierea contractelor.

loading...
error: Content is protected !!