Sport

Antrenori cu contracte de top în handbalul feminin românesc! Chiruţ, printre cei mai slab plătiţi

Contractele antrenorilor din handbalul feminin românesc variază între 2.000 şi 10.000 de euro, sume care rămân intacte, indiferent dacă se realizează sau nu obiectivele, arată o analiză a jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor. În campionatul României, unii antrenori sunt plătiţi după CV, alţii după performanţă şi bugete, iar unii după prieteniile pe care le-au dezvoltat în timp cu cei care împart banii publici. Potrivit aceleiaşi analize, aproximativ două treimi dintre tehnicienii care antrenează în handbalul românesc feminin au contracte care rivalizează cu ale celor din cea mai tare competiţie europeană, Liga Campionilor.

Cel mai bine plătit antrenor din handbalul feminin românesc este Adrian Vasile de la CSM Bucureşti, cu 10.000 de euro pe lună. De precizat însă că, la începutul campionatului, Bistriţa îi oferea danezului Kim Rasmussen aproximativ 10.000 de euro, iar Brăila îl plătea pe brazilianul Morten Soubak cu 8.000 de euro. Antrenori cu trofee europene sau mondiale în palmares, cei doi nu au confirmat însă şi au fost schimbaţi pe parcursul sezonului.

Venit în iarnă pe banca Gloriei, Adrian Chiruţ se numără printre cei mai slab plătiţi antrenori din Liga Naţională, cu un salariu de 3.500 de euro. Doar Gheorghe Tadici, de la HC Zalău (2.200 de euro), şi Sorin Bîrză şi Daniel Gheorghe, de la retrogradatele Ştiinţa Bucureşti şi, respectiv, CSM Deva, au fost mai prost plătiţi în sezonul recent încheiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare