marți, 13 aprilie 2021

Andrada Tache va fi din nou mamă!

Are deja 23 de săptă­mâni de sarcină, se bucură de o nouă casă și face pregătiri pentru venirea pe lume a celui de-al treilea copil! Frumoasa mămică Andrada Ioana Tache este stabilită deja de șase ani în Germania (Willingen, Upland), unde își practică meseria de psiholog. Iar experiența acumulată acolo a fost împărtășită de Andrada într-un amplu interviu despre comportamentul părinților nemți față de copii, total diferit de al nostru, ca români.

Calmul și răbdarea pe care le au nemții cu copiii au determinat-o pe Andrada să își mai dorească un copil, iar viitorul ,,prinț rock” Ragnar se va naște în vară. ,,Prințesa” și ,,ducesa”, așa cum le numește ea pe cele două fete ale ei, Kira Serena și Scarlett Yohanna, sunt nerăbdătoare să îl primească la joacă pe frățior, mai ales că s-au mutat de curând în casă nouă, unde Pregătesc și lui camera specială de bebeluș.

Andrada a trecut deja de luna a cincea și sarcina evoluează foarte bine, burtica buzoiencei crescând acum de la săptămână la săptămână. Ea este foarte mulțumită că fetele s-au adaptat vieții din Germania, mai ales că Andrada a subliniat, de fiecare dată când a fost întrebată de ce s-a mutat din România, că abordarea părinților nemți în creșterea copiilor este superioară celei de la noi, aceștia punând accent mult pe jocul liber în natură, indiferent de vreme. Psihologul buzoian a mai spus că nemții nu cer niciodată ajutorul bunicilor și nici al bonelor în creșterea copiilor, au un stil diferit de viață și o cu totul  altă cultură. ,,Atunci când vine vorba despre creșterea și educarea copiilor au alte principii: mult timp petrecut în natură indiferent de vreme, locuri de joacă din lemn, cu nisip. Nu aplică forme de corecție fizică copiilor, ca în România, iar accesul către serviciile de consiliere psihologică pe care și eu le ofer este inclus în sistemul de asigurări de sănătate, iar asta face ca distanța culturală dintre Germania și România să fie una foarte mare. Deci toți cei care au asigurare de sănătate au acces la psiholog și, implicit, pot găsi mai ușor rezolvare pentru problemele emoționale, depresii, dileme, decât cei ce nu merg la terapie. Oamenii din toate păturile sociale au experiența multor generații de înaintași trecuți pe la psiholog, ches­tiune extrem de evidentă în tot ceea ce  fac nemții, cu atât mai mult în creșterea copiilor”, a explicat psihologul într-un interviu des­pre lecțiile de parenting din Germania.

loading...